Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Εγωϊσμός

Στις 23 Νοεμβρίου 1964 έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους η δραματική ταινία "Εγωϊσμός" της Φίνος Φιλμ. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Δαλιανίδη. Στη μουσική, ο Μίμης Πλέσσας.
Πρωταγωνιστούν οι, Ζωή Λάσκαρη, Σπύρος Φωκάς, Βαγγέλης Βουλγαρίδης και η Τζένη Ρουσσέα, ενώ παίζουν ακόμα οι, Ελένη Ζαφειρίου, Ρίτα Μουσούρη, Άγγελος Μαυρόπουλος, Λάκης Κομνηνός, Αλέκος Τζανετάκος, Αφροδίτη Γρηγοριάδου κ.α.
Υπόθεση: H Mαρία (Ζ. Λάσκαρη) διεκδικεί τον Κώστα (Σπ. Φωκάς), αρραβωνιαστικό της αδελφής της Αλίκης (Τζ. Ρουσσέα) θέλοντας να τους χωρίσει. Αυτός γρήγορα θα πέσει στην αγκαλιά της και θα κάνει τα πάντα για να είναι μαζί της. Η Αλίκη τον παρακαλάει να γυρίσει κοντά της, αλλά μάταια. 
Σύντομα, η Μαρία θα ερωτευτεί αληθινά έναν άλλον άντρα, τον Γιώργο (Β. Βουλγαρίδης). Ένα βράδυ, ο Κώστας θα τους πιάσει επ'αυτοφώρω και ο Γιώργος, που δε γνώριζε την ύπαρξη του, θα φύγει μακρυά από τη Μαρία, αηδιασμένος. Εκείνη τον παρακαλάει να γυρίσει κοντά της, χωρίς αποτέλεσμα. Τώρα είναι η δική της σειρά να πονέσει. Όμως, η Αλίκη είναι πρόθυμη να σταθεί στο πλευρό της και να τη βοηθήσει, παρά το κακό που της έκανε. Έτσι αποφασίζει να επισκεφτεί τη μητέρα του Γιώργου, εκείνη όμως της λέει ότι ο γιος της παντρεύτηκε, για να τη ξεφορτωθεί. Όταν το μαθαίνει αυτό η Μαρία, χάνει τα λογικά της. Αργότερα ο Γιώργος μαθαίνει για τη κατάστασή της και αποφασίζει τελικά να επιστρέψει κοντά της.  

Η ταινία έκοψε 344.675 εισιτήρια και ήρθε στην 9η θέση ανάμεσα σε 93 ταινίες, τη σαιζόν 1964-1965.



Billy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου