Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Το Ταξίδι

Mια αξιόλογη δραματική ταινία της Φίνος Φιλμ, έκανε πρεμιέρα στις 3 Δεκεμβρίου 1962.
Πρόκειται για "Το Ταξίδι", σε σενάριο του Βαγγέλη Γκούφα και σκηνοθεσία του Ντίνου Δημόπουλου. Η μουσική είναι του Σταύρου Ξαρχάκου.
Ενδιαφέρουσα η παρουσία της Αλίκης εδώ, όμως αποτυπώνονται με επιτυχία οι χαρακτήρες από όλους τους ηθοποιούς. Πολύ καλός στο ρόλο του ο Νίκος Κούρκουλος.
Υπόθεση: H νεαρή Μαρίνα (Α. Βουγιουκλάκη) ζει σε μια φτωχογειτονιά του Πειραιά. με την μητέρα της και την αδερφή της. Επιθυμία της είναι να ξεφύγει από τη μιζέρια που επικρατεί γύρω της. Κοιτάζει τα καράβια που φεύγουν και ονειρεύεται ότι φεύγει μακρυά. Οι μοναδικοί που ονειρεύονται μαζί της είναι ο τρελό-Αντώνης (Β. Διαμαντόπουλος) και ένας καλοκάγαθος αλκοολικός (Ν. Περγιάλης). Μια μέρα γνωρίζει στη στάση του λεωφορείου έναν γοητευτικό νέο, τον Στέφανο (Ν. Κούρκουλος). Μεταξύ τους θα αναπτυχθεί ένας έρωτας και στο εξής θα σχεδιάζουν μαζί το "μεγάλο ταξίδι". 
Ο Στέφανος μένει με τη μητέρα του, έχοντας φύγει από τη γυναίκα του (Λ. Παπαγιάννη) χωρίς να έχει καταφέρει να πάρει διαζύγιο. Η Μαρίνα δε γνωρίζει αρχικά την ύπαρξη της συζύγου, εφόσον ο Στέφανος δεν τις έχει πει τίποτα γι'αυτή. Όμως η στιγμή που θα κάνει την εμφάνισή της δεν είναι μακρυά. Η Μαρίνα φεύγει από κοντά του πληγωμένη. Ο Στέφανος στην απελπισία του, θέλει να ξεκαθαρίσει τη κατάσταση με τη γυναίκα του, όμως η συμπεριφορά της τον οδηγεί στα άκρα. Η Μαρίνα, που εξακολουθεί να τον αγαπάει, θα προσπαθήσει να τον εμποδίσει  Η κατάληξη θα είναι τραγική. Το ταξίδι ματαιώνεται για πάντα...

Παίζουν:  Αλίκη Βουγιουκλάκη, Νίκος Κούρκουλος, Ελένη Ζαφειρίου, Μαργαρίτα Λαμπρινού, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Νότης Περγιάλης, Σμάρω Στεφανίδου, Θόδωρος Έξαρχος, Λίλυ Παπαγιάννη, Αλίκη Ζωγράφου, Τζόλυ Γαρμπή, Γιώργος Νέζος, Μήτσος Λυγίζος, Σαπφώ Νοταρά, Δέσποινα Νικολαΐδου, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Κώστας Ναός, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Ζωή Φυτούση κ.α.

Η ταινία έκοψε 76.395 εισιτήρια και ήρθε στην 7η θέση, ανάμεσα σε 82 ταινίες τη σαιζόν 1962-1963.


Billy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου