Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Χωρίς Ταυτότητα


Η δραματική ταινία "Χωρίς Ταυτότητα" έκανε πρεμιέρα στις 28 Ιανουαρίου 1963. Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Δαλιανίδη και το σενάριο του Γιάννη Μαρή,  βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του. Η μουσική είναι του Κώστα Καπνίση. 
Πρωταγωνιστούν οι, Αλέκος Αλεξανδράκης, Ζωή Λάσκαρη, Μαίρη Χρονοπούλου ενώ παίζουν και οι, Βάσω Μεταξά, Κώστας Ρηγόπουλος, Σπύρος Μουσούρης, Κατερίνα Χέλμη, Άγγελος Μαυρόπουλος, Υβόνη Βλαδίμηρου , Πάνος Πανόπουλος, Ζέτα Αποστόλου κ.α. 
Υπόθεση:  Μια πλούσια Αθηναϊκή οικογένεια, έχει χάσει τον μικρό γιο της κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών, στο πόλεμο.
Ύστερα από 20 χρόνια, ο Γιάννης Ντοναβέντης (Α. Αλεξανδράκης), ένας γοητευτικός αλλά άφραγκος τυχοδιώκτης, δέχεται την επίσκεψη ενός περίεργου τύπου, του Αμπάζη (Κ. Ρηγόπουλος) που του ζητάει να παίξει το ρόλο του χαμένου γιου. Ο Ντοναβέντης δέχεται, με το αζημίωτο φυσικά. Ο Αμπάζης, του δίνει όσες πληροφορίες χρειάζεται και τελικά καταφέρνει να πείσει την οικογένεια ότι πρόκειται για το χαμένο παιδί τους. Μόνο ο "θείος" του (Κ. Μουσούρης) διατηρεί κάποιες επιφυλάξεις. Όμως με τον καιρό ο Ντοναβέντης θα αρχίσει να νιώθει συμπάθεια για αυτή την οικογένεια. Επιπλέον θα ερωτευτεί τη Λιάνα (Ζ. Λάσκαρη), την υποτιθέμενη αδελφή του. Η συμπεριφορά του, προκαλεί τη ζήλεια της ξαδέρφης της (Μ. Χρονοπούλου) η οποία θα επιδιώξει το θάνατό της Λιάνας. Ο Ντοναβέντης  ξαφνικά βρίσκεται σε δίλημμα... θα συνεχίσει να υποκρίνεται ή θα ομολογήσει την αλήθεια στη "μητέρα" του? Πίσω από αυτή την απάτη, όμως, κρύβεται ένα μυστικό.

Η παραγωγή είναι της Φίνος Φιλμ και στοίχισε δυο εκατομμύρια δραχμές. Έκοψε 85.840 εισιτήρια και ήρθε στη 5η θέση, ανάμεσα σε 82 ταινίες τη σαιζόν 1962-1963.





Billy
(αρχείο Billy Files)






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου