Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Μια του κλέφτη...

Στις 23 Ιανουαρίου 1961 έκανε πρεμιέρα η αισθηματική κωμωδία "Μια του κλέφτη...".
Η ταινία είχε προβληθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τον Σεπτέμβριο του '60, χαρίζοντας στον Δημήτρη Χορν το βραβείο Α' ανδρικού ρόλου.
Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Ιωαννόπουλου σε παραγωγή του "Στούντιο Άλφα" και την "ΙΒΑ Φιλμ".
Εκτός από τον Δημήτρη Χορν, παίζουν ακόμα οι, Κάκια Αναλυτή, Δημήτρης Παπαγιαννόπουλος, Κώστας Ρηγόπουλος, Θόδωρος Μορίδης, Αλίκη Ανδρέου, Κατερίνα Χέλμη, Λέλα Πατρικίου, Θανάσης Βέγγος κ.α.
Υπόθεση: Ένας επιτυχημένος δικηγόρος (Δ. Χορν) επισκέπτεται τη Πάρο και συναντάει μια παντρεμένη γυναίκα. Σύντομα, ο άντρας της θα εμφανιστεί απροειδοποίητα αλλά αυτός θα προλάβει να διαφύγει. Αυτό θα τον οδηγήσει στο δωμάτιο μιας άλλης γυναίκας (Κ. Αναλυτή) με σκοπό να γλυτώσει. Εκείνη τον περνάει για κλέφτη, όμως τον συμπαθεί και δείχνει πρόθυμη να τον βοηθήσει. Εκείνος  θα συνεχίσει να παίζει το ρόλο του περιθωριακού, όμως η αλήθεια δε θα αργήσει να γίνει γνωστή. Τότε θα του θυμώσει και θα φύγει. Όμως στη πραγματικότητα έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους ένας έρωτας και σύντομα θα βρεθεί ο τρόπος να πέσει ο ένας στην αγκαλιά του άλλου και να παντρευτούν. 

Εξαιρετικός ο Δημήτρης Χορν, απολαυστική η Κάκια Αναλυτή, χαριτωμένος ο Κώστας Ρηγόπουλος, αλλά και οι υπόλοιποι ηθοποιοί. Πλάνα από τη Πάρο των αρχών της δεκαετίας του '60, αλλά και από την Αθήνα. Πρόκειται για μια ευχάριστη ταινία, αν και απλή σεναριακά. Έκοψε 22.740 εισιτήρια και ήρθε 23η ανάμεσα σε 58 ταινίες, τη σαιζόν 1960-1961.


Billy.

1 σχόλιο:

  1. Bραβείο ερμηνείας Χορν στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1960 γι' αυτή την ταινία ~

    ΑπάντησηΔιαγραφή