Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Όχι άλλο κάρβουνο....!!!!

Δυστυχώς, εικόνες σαν αυτή της φωτογραφίας, είναι πραγματικότητα στους ελληνικούς δρόμους. Καθημερινά βλέπεις γονείς να μεταφέρουν τα παιδιά τους κατ'αυτόν τον τρόπο. Ο κίνδυνος στον οποίον είναι εκτεθειμένα δεκάδες μικρά παιδιά, είναι πέρα από κάθε λογική. Δικαιολογίες του τύπου "είναι μικρή η απόσταση", "δεν τρέχω" ή "προσέχω", είναι τουλάχιστον αστείες, για να μη πω γελοίες.
Το ίδιο ισχύει και για τους ανίδεους γονείς που έχουν τα παιδιά ελεύθερα μέσα στο αυτοκίνητο. Από βρέφη στην αγκαλιά της μαμάς στο μπροστινό κάθισμα, μέχρι πιτσιρίκια που παίζουν ή στέκονται όρθια στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου χωρίς βέβαια καμία ασφάλεια. Φυσικά δε φταίνε τα παιδιά, αλλά οι γονείς που νομίζουν ότι το αυτοκίνητο προσφέρει ασφάλεια άρματος σε ταχύτητες πόλης και ότι οι ζώνες ασφαλείας είναι διακοσμητικές.
Τέτοιες συμπεριφορές είναι εγληματικές και καλό θα είναι η τροχαία να μη κάνει τα στραβά μάτια σε τέτοια φαινόμενα. Αυστηρότατες ποινές άμεσα, μέχρι αφαίρεση διπλώματος για να μη πάω και πιο πέρα.
Ειδικά οι γονείς- "ξέγνοιαστοι καβαλάρηδες" πρέπει να καταλάβουν το μέγεθος της ανοησίας τους.

Billy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου