Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Η ιστορία της ΙΟΝ

Η ιστορία της ΙΟΝ ξεκινάει το 1930, όταν μια ομάδα μετόχων ανοίγει ένα εργοστάσιο παραγωγής σοκολάτας στην οδό Πειραιώς.
Το πρώτο καταστατικό της εταιρίας δημοσιεύεται στο υπ'αριθμό 267 Φ.Ε.Κ. στις 23/9/1930.
Αργότερα η ΙΟΝ, εξαγοράζει την εταιρία NASKO, σημαντική βιομηχανία παραγωγής καραμέλας και άλλων ζαχαρωδών προϊόντων. Η εξαγορά αυτή είχε σαν συνέπεια την ανάπτυξη της ΙΟΝ στον κλάδο της καραμέλας, με γνωστά προϊόντα όπως οι Baloo, O-MAMY κ.α.
Το 1947 η ΙΟΝ για πρώτη φορά δημιουργεί τη σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα. Ένα κλαδί ανθισμένης αμυγδαλιάς χαρακτηρίζει τη συσκευασία της.
Το 1956 δημιουργείται η εμπορική εταιρία "Αδελφοί Ι. Κωτσιόπουλοι", η οποία περιλαμβάνει την αποκλειστική διάθεση των προίόντων ΙΟΝ και  NASKO.
Με έδρα στον Πειραιά, η εταιρία θέτει τις βάσεις  του σημερινού δικτύου πωλήσεων και διανομής.
Το 1975 η ΙΟΝ επενδύει σε νέες εγκαταστάσεις παραγωγής γκοφρέτας στην Άρτα.
Λίγο αργότερα, το 1976, η ΙΟΝ δημιουργεί και λανσάρει το σοκολατάκι με ολόκληρο φουντούκι, τη γνωστή Noisetta.
Σημαντική ήταν και η εξαγορά της εταιρίας ΙΝΤΕΡΙΑ Α.Ε. η οποία παράγει το προϊόν με την εμπορική ονομασία Νucrema, Έτσι η ΙΟΝ εισέρχεται στην αγορά σοκοπάστας (πάστα φουντουκιού με κακάο).
Το 1977 η σοκοφρέτα ΙΟΝ λανσάρεται στην αγορά, ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα προϊόντα στην Ελλάδα σήμερα.
To 1986 κάνει την εμφάνισή της στην αγορά η Break, ενώ το 1999 η ΙΟΝ επενδύει στην απόκτηση της σοκολατοποιίας Mabel η οποία εξειδικεύεται σε εορταστικά & εποχιακά προϊόντα.
Το 2008 ο κύκλος εργασιών της ION ανήλθε σε 103,9 εκ. Ευρώ (έναντι 98 εκ. Ευρώ του 2007) με καθαρά κέρδη της τάξεως των 3 εκ. Ευρώ.
 Σοκολάτες Bitter & Κροκάν της ΙΟΝ σε διαφήμιση του 1963. Η εταιρία χρησιμοποίησε ενεργά τη διαφήμιση για τη προώθηση των προϊόντων της στις δεκαετίες του '60 & '70. 

Πηγή : ion.gr
Billy.

2 σχόλια:

  1. Πού ειναι εκείνη η υπέροχη "ΚΡΟΚΑΝ¨ με αμύγδαλο;;;Ανόρεξικό παιδακι,όταν πρωτοβγήκε,η ΚΡΟΚΆΝ,ηταν η μοναδικη σοκολάτα ,που μπορούσα να δοκιμάσω..Για να μη πώ ήμουν addicted..Ευτυχώς,,..Δεν υπάρχει τώρα,!Η νέα με τα καραμελωμένα αμύγδαλα,δεν έχει το κρατς τής Κροκαν..ΕΥΤΥΧΏς !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή