Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΛΟΥΞ αναψυκτικά.



Η ιστορία της ΛΟΥΞ ξεκίνησε το 1950, όταν ο Παναγιώτης Μαρλαφέκας, ιδρυτής της επιχείρησης, δημιούργησε μία μικρή βιοτεχνία σε έναν σχετικά περιορισμένο χώρο στην οδό Παντοκράτορος στην Παλαιά Πόλης της Πάτρας. Εκεί θα παράγει, σε γυάλινες φιάλες, πορτοκαλάδες, λεμονάδες και γκαζόζες.
Εκείνη την εποχή λειτουργούσαν στην Αχαΐα 11 παρόμοιες βιοτεχνίες, ενώ πανελλαδικά υπήρχαν πολλές εκατοντάδες τέτοιες επιχειρήσεις. Ο Π. Μαρλαφέκας επιμένει στην ποιότητα των υλικών και μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’70 η πορεία είναι σταθερά ανοδική.  Έτσι το 1972, για να μπορεί να καλύψει τη ζήτηση, δημιουργεί ένα νέο εργοστάσιο έκτασης 2.500  τ.μ. στη περιοχή του Κεφαλόβρυσου. Επιπλέον εφοδιάζεται με νέα μηχανήματα με τα οποία αυξάνεται η παραγωγική δυνατότητα. Επίσης αξιοποιεί  το φημισμένο νερό της περιοχής. Σταδιακά η επιχείρηση εξαπλώνεται και σε γειτονικούς νομούς (Ηλεία, Αρκαδία) μέσω αντιπροσώπων. Μέχρι το 1980 οι υπόλοιπες βιοτεχνίες αναψυκτικών της περιοχής είχαν κλείσει, ενώ η ΛΟΥΞ είχε εδραιωθεί. Επίσης ελάχιστες είχαν απομείνει σε πανελλαδικό επίπεδο. Το 1989 ο Παναγιώτης Μαρλαφέκας αποχωρεί και την επιχείρηση αναλαμβάνουν οι τρεις γιοι του Ιωάννης, Κωνσταντίνος και Πλάτωνας. Το 1997 η εταιρία αλλάζει νομική μορφή και γίνεται Ανώνυμος Βιομηχανική Εμπορική Εταιρεία. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις, ενώ ο τζίρος συνεχώς αυξάνεται (5.6 εκατ. ευρώ το 2002). Το 2003 νέες υψηλών προδιαγραφών συσκευασίες για P.E.T. πλαστικές φιάλες αντικαθιστούν τις παλιές. Το 2004 η ΛΟΥΞ κυκλοφορεί τη παραδοσιακή βυσσινάδα σε μπουκάλι με μεγάλη επιτυχία. Το καλοκαίρι του 2008 κυκλοφορούν και οι φυσικοί χυμοί ΛΟΥΞ. Σημαντικές είναι κ οι διακρίσεις της εταιρίας


2007: Τα αναψυκτικά Λουξ είναι από τα πρώτα Ελληνικά προϊόντα και το πρώτο Ελληνικό Αναψυκτικό που παίρνουν έγκριση ώστε στις συσκευασίες τους να φέρουν το σήμα «Wonderful Greece».
2008: Η Λουξ χαρακτηρίζεται ως ένα από τα «Διαμάντια» της Ελληνικής Βιομηχανίας στo σχετικό πίνακα της Stat Bank με τις 100 ταχύτερα και υγιώς αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις.
2009: Η επιχειρηματική δράση των αδελφών Μαρλαφέκα επιβραβεύεται με το 1ο Βραβείο Επιχειρηματικότητας «ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΟΥΡΟΣ 2009» από τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας.
2010: Η Λουξ κερδίζει το Βραβείο Effie Awards για την διαφημιστική καμπάνια «Λουξαρω Γεύση» (Adel) στην κατηγορία «Δαβίδ & Γολιάθ»
Την ίδια χρονιά η εταιρεία εντάσσεται στις “Strongest Companies in Greece” της ICAP Group, ως μία από τις πιο ισχυρές εταιρίες στην Ελλάδα.
2011: Η Λουξ κερδίζει εκ νεου το Βραβείο «DIAMONDS 2011»  από την STAT BANK ως μια από τις πιο οικονομικά ισχυρές εταιρείες στην χώρα, ενώ παράλληλα προχωρά στην ανανέωση της εταιρικής της εικόνας.
(πηγή :  loux.gr)
 

Φυσικά δε λείπουν οι εξαγωγές. Η παραγωγή της ΛΟΥΞ είναι πιστοποιημένη με ISO 9001:2008 & ISO 22000:2005.
 Billy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου