Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Νοκ Άουτ (1986)


Το Νοκ Άουτ, είναι μια (μαύρη) κωμωδία του 1986 σε σενάριο και σκηνοθεσία του Παύλου Τάσιου.
(το σενάριο βασίζεται σε ιδέα του Γιώργου Κούνδουρου).

Υπόθεση: O Γιώργος είναι ένας νέος που αντιμετωπίζει προβλήματα, όπως και χιλιάδες άλλοι νέοι. Με τη διαφορά, ότι δεν μπορεί να τα διαχειριστεί.
Έχοντας επιλέξει το επάγγελμα του ηθοποιού, κυνηγάει μονίμως να βρει έναν ρόλο της προκοπής αλλά συνήθως μένει χωρίς δουλειά, ζει με δανεικά χρήματα, ενώ ο χωρισμός του με την Κατερίνα τον έχει διαλύσει ψυχολογικά. Το μόνο του στήριγμα φαίνεται να είναι ο φίλος του ο Κώστας.
Πολλές φορές νιώθει έντονο το αδιέξοδο και η απελπισία τον οδηγεί σε απόπειρες αυτοκτονίας που καταλήγουν πάντα σε... αποτυχία. Οι απόπειρες γίνονται όταν είναι ο Κώστας κοντά, ξέροντας ότι στο τέλος θα τον γλυτώσει!
Όμως, μια μέρα τα πράγματα σοβαρεύουν. Ένας μυστηριώδης άντρας, εκπρόσωπος μιας "εταιρίας", ειδοποιεί τον Γιώργο ότι θα φροντίσει να τον απαλλάξει από την άχαρη, γεμάτη προβλήματα, ζωή του.
Του διευκρινίζει, μάλιστα, ότι αυτό θα γίνει ανώδυνα εκεί που δεν το περιμένει.
Πλέον ο Γιώργος ζει καθημερινά μέσα στον φόβο. Παρά τις προφυλάξεις που παίρνει, η ανασφάλεια του γίνεται όλο και μεγαλύτερη.
Αρχίζει να υποψιάζεται ότι ο μυστηριώδης άντρας είναι ο Φάνης, ένας λιγομίλητος τύπος που μπήκε πρόσφατα στη παρέα.
Κάποια στιγμή έρχεται σε επαφή μαζί του και του λέει ότι το μόνο που θέλει είναι να ζήσει. Εκείνος τότε του απαντάει ότι για να πείσει, δεν αρκεί να το λέει αλλά πρέπει να το δείχνει κιόλας.
Έτσι ο Γιώργος αποφασίζει να ξεφύγει από τη μιζέρια και να βάλει τη ζωή του σε μια τάξη. Είναι ο μόνος τρόπος για να γλυτώσει από την "εταιρία" και να κερδίσει όλα όσα έχασε το προηγούμενο διάστημα... ακόμα και την Κατερίνα.

Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Κώστας Αρζόγλου, Φάνης Χηνάς, Κατερίνα Ραζέλου, Χάρης Εμμανουήλ, Μιχάλης Γούναρης, Εμμανουέλα Αλεξίου, Ελένη Ράντου, Τάνια Καψάλη, Χρύσα Σαμαρά, Γιάννης Θωμάς, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Σταμάτης Παγασαίος,

O Φάνης Χηνάς σε σκηνή της ταινίας.

Η μουσική σύνθεση είναι του Γιώργου Χατζηνάσιου.
Το ομώνυμο τραγούδι των τίτλων ερμηνεύει ο Παύλος Σιδηρόπουλος.
Εταιρία παραγωγής: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου & Π. Τάσιος ΕΠΕ
Η ταινία κέρδισε 4 βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το 1986 (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, Α' αντρικού ρόλου και Β' αντρικού ρόλου).
Προβλήθηκε τη σαιζόν 1986-1987.






Billy


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου