Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Η Νταίζη Μαυράκη στην Αμερική

Στις 6 Απριλίου 1952 έγιναν τα πρώτα μεταπολεμικά καλλιστεία στη χώρα μας. Η εκλογή για τη "Σταρ Ελλάς" πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία και τον διαγωνισμό είχε προκηρύξει η αμερικάνικη εταιρία Universal. 
Πλήθος επισήμων βρισκόταν στη διοργάνωση, μεταξύ άλλων και ο Στρατάρχης Παπάγος με τη σύζυγό του. 
Τον τίτλο κέρδισε, μεταξύ 11 υποψηφίων, η Νταίζη Μαυράκη από την Κρήτη. Η Μαρίκα Κοτοπούλη  της απένειμε τη κορδέλα που έγραφε "Σταρ Ελλάς".  Λίγους μήνες αργότερα, τον Ιούνιο του 1952, η Νταίζη Μαυράκη πάει στην Αμερική για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για την ανάδειξη της "Μις Υφήλιος". Η διοργάνωση έγινε στις 30 Ιουνίου στο Long Beach της California. 
To τίτλο κέρδισε η Αrmi Kuusela από τη Φιλανδία, όμως η Νταίζη Μαυράκη ψηφίστηκε ως 2η επιλαχούσα, με 1η επιλαχούσα την Elza Kananionapua Edsman από τη Χαβάη, φέρνοντας την Ελλάδα στη 3η θέση! 
Η Νταίζη Μαυράκη μαζί με την Myriam Lynn από το Βέλγιο, κατά τη διάρκεια φωτογράφισης στο Long Beach, τον Ιούνιο του 1952.



Αναμνηστική φωτογραφία με όλες τις υποψήφιες για τον τίτλο "Μις Υφήλιος 1952". Κάτω αριστερά η Νταίζη Μαυράκη, η πρώτη "Σταρ Ελλάς" μετά τον πόλεμο. 



Billy
photos LIFE & αρχείο Billy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου