Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Η Χιονάτη και τα Επτά Γεροντοπαλίκαρα

Επτά γεροντοπαλίκαρα, επτά αγαπημένοι ηθοποιοί. Μίμης Φωτόπουλος, Χρήστος Ευθυμίου, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Νίκος Σταυρίδης, Ορέστης Μακρής, Αλέκος Λειβαδίτης, Βασίλης Αυλωνίτης. 
Η φωτογραφία είναι από τη ταινία "Η Χιονάτη Και Τα Επτά Γεροντοπαλίκαρα" του 1960. 
Το σενάριο είναι του Ιάκωβου Καμπανέλλη και του Γιώργου Λαζαρίδη και η σκηνοθεσία του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Παραγωγή, "Αφοι Ρουσσόπουλοι-Γ. Λαζαρίδης- Δ. Σαρρής-Κ. Ψαρράς". 
Πρόκειται για μια ανάλαφρη αισθηματική ταινία. Εκτός από τους παραπάνω ηθοποιούς, παίζουν ακόμη οι, Τζένη Καρέζη, Ανδρέας Μπάρκουλης, Δέσπω Διαμαντίδου,  Γιώργος Δαμασιώτης, Γιώργος Βρασιβανόπουλος, Στέλιος Βόκοβιτς, Γιώργος Βελέντζας. 
Υπόθεση: Mια κοπέλα, η Αλεξία (Τζ. Καρέζη), πιέζεται από τη μητριά της (Δ. Διαμαντίδου) να παντρευτεί έναν εύπορο άντρα, χωρίς αυτή να τον θέλει. Ένα βράδυ τσακώνονται και η κοπέλα φεύγει από το σπίτι. 
Θέλοντας να φύγει από την Αθήνα, παίρνει το τραίνο όμως κατεβαίνει σε λάθος σταθμό. Στη προσπάθεια της να βρει ένα μέρος να διανυκτερεύσει, χάνεται στο δάσος και καταλήγει σε μια ερημική βίλα. Εκεί μένουν επτά αδέρφια, γεροντοπαλίκαρα, που θα τη φιλοξενήσουν. Ο κάθε ένας αποτελεί και έναν διαφορετικό χαρακτήρα. Αρχικά κάποια από τα μέλη της πρωτότυπης αυτής οικογένειας δεν θα την υποδεχτούν πολύ φιλικά, όμως στο τέλος όλοι την αποδέχονται. Εν τω μεταξύ, έχει εμφανιστεί ο άντρας που την αγαπάει και τον αγαπάει και εκείνη (Α. Μπάρκουλης), ο οποίος έλειπε στο εξωτερικό. Μαζί με τον πατέρα της κοπέλας, θα αρχίσουν να ψάχνουν τα ίχνη της. 

Η ταινία έκοψε 88.074 εισιτήρια και ήρθε στη 4η θέση ανάμεσα σε 58 ταινίες, τη σαιζόν 1960-1961. Η πρεμιέρα έγινε στις 26 Δεκεμβρίου 1960.


Billy.
(photos αρχείο Billy Files)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου