Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Η τροχονόμος της Pyongyang

Η Pyongyang είναι η πρωτεύουσα της Β. Κορέας. Μια χώρα απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, που, ακριβώς γι'αυτό το λόγο, εξάπτει τη φαντασία αρκετών ανθρώπων στη δύση. Φυσικά, εδώ και μερικά χρόνια, αρκετές εικόνες έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, από τον τελευταίο κομμουνιστικό "παράδεισο". Φωτογραφίες και βίντεο (στο youtube), που δείχνουν πτυχές από τη ζωή εκεί.
Όλα έχουν ενδιαφέρον για τον ξένο επισκέπτη στην "άγνωστη" Β. Κορέα. Ακόμα και οι...τροχονόμοι. 
Ο Raymond Cunningham είναι ένας από τους τυχερούς (;) που ταξίδεψε στη Pyongyang και, φύσικα, δεν έχασε την ευκαρία να απαθανατίσει πρόσωπα και πράγματα. 



H ζωή στους δρόμους της Pyongyang έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι γυναίκες τροχονόμοι δίνουν το δικό τους στίγμα. Φυσικά η κίνηση στις λεωφόρους της πόλης είναι μικρή. Το ιδιωτικό αυτοκίνητο είναι απλά... όνειρο θερινής νυκτός για τον μέσο πολίτη. Η μεγάλη πλειοψηφία μετακινείται με ΜΜΜ ή ποδήλατα. Τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν κυρίως αφορούν τα ταξί και τα κρατικά οχήματα. Αυτό όμως δεν έχει καμία σημασία. Το καθήκον είναι καθήκον και φαίνεται ότι το εκπληρώνουν με μεγάλη σοβαρότητα και πειθαρχία.
Σφυρίχτρα, και σημαιούλες (κόκκινη και κίτρινη), σε συνδυασμό με βλέμμα που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για... παραβάσεις. 

Η τροχονόμος στη θέση της, για να ρυθμίσει τη κυκλοφορία στους... άδειους δρόμους της  Pyongyang.







Β.Α
Photos: Raymond Cunningham (2011)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου