Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Οι στιγματισμένοι (1966)

Οι στιγματισμένοι είναι μια δραματική κοινωνική τανία του 1966, σε παραγωγή της "Φοίνιξ Φιλμς" και της "Ιωαννίδης Φιλμς".
Το σενάριο είναι του Γιάννη Χανιώτη και η σκηνοθεσία του Κώστα Ανδρίτσου.

Υπόθεση: 
Ο Γιώργος (Γ. Φούντας) είναι ένας περιθωριακός τύπος που χαρτοπαίζει. Στη λέσχη που συχνάζει έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο χρέος και το αφεντικό ζητάει επίμονα τα χρήματα.
Μια μέρα, η Έφη (Μ. Κοντού), μια γυναίκα ελευθέρων ηθών που μένει στην ίδια πολυκατοικία, κάνει στον Γιώργο μια πρόταση. Εκείνος θα πρέπει να υποκριθεί τον σύζυγό της, όταν θα την επισκεφτεί ο πατέρας της από την επαρχία. Εκείνη, σε αντάλλαγμα, θα του δώσει ένα σεβαστό χρηματικό ποσό.
Ο πατέρας της Έφης είναι σοβαρά άρρωστος και εκείνη θέλει να τον κάνει ευτυχισμένο, πιστεύοντας ότι η κόρη του κάνει μια αξιοπρεπή ζωή.
Ο Γιώργος δέχεται γιατί έχει απόλυτη ανάγκη τα χρήματα. Μετά τις ιατρικές εξετάσεις που κάνει στην Αθήνα, ο πατέρας της Έφης, τους καλεί στο σπίτι του στο χωριό.
Εκεί ο Γιώργος θα ξεχάσει τη ζωή που έκανε και θα βγάλει ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο. Παρά την αρχική ψυχρότητα αναμεσά τους, σταδιακά θα δημιουργηθεί ένας έρωτας μεταξύ του Γιώργου και της Έφης.

Παίζουν:
Γιώργος Φούντας, Μάρω Κοντού, Παντελής Ζερβός, Νίκος Τσαχιρίδης, Νίκος Φέρμας, Τάκης Χριστοφορίδης, Υβόννη Βλαδίμηρου, Εύα Ευαγγελίδου, Βίκυ Παππά, Εύα Φρυδάκη, Κώστας Ντίνος, Τούλα Γαλάνη, Άννα Γαλάνη, Γιάννης Αλεξανδρίδης, Κώστας Λυκούδης, Νίκη Φιλοπούλου.
Τραγούδι: Γιάννης Πουλόπουλος, Ελένη Κλάδη.
Μουσική: Γιώργος Κατσαρός, Χρήστος Μουραμπάς.

Αξιοπρεπής παραγωγή, με ενδιαφέρον σενάριο και καλές ερμηνείες από όλους τους συντελεστές. Ξεχωρίζει ο Γιώργος Φούντας
Η ταινία έκοψε 101.557 εισιτήρια και ήρθε στην 59η θέση, ανάμεσα σε 117 ταινίες, τη σαιζόν 1966-1967.




Billy



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου