Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

5 τραγούδια για τη γυναίκα

Το θέμα "γυναίκα" έχει απασχολήσει πολλούς καλλιτέχνες της μουσικής, ανά τις δεκαετίες. Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε το γιατί... η γυναίκα συμβολίζει και είναι πολλά.
Δεκάδες τραγούδια έχουν γραφτεί εμπνευσμένα από μια γυναίκα και αρκετά έχουν γίνει επιτυχίες και, σήμερα, θεωρούνται κλασικά.

Ας δούμε 5 πολύ χαρακτηριστικά από αυτά.

1. John Lennon - "Woman" 
Ο Lennon έγραψε το "Woman" για την αγαπημένη του Yoko Ono και κυκλοφόρησε ως το 2ο single  μέσα από το album "Double Fantasy" του 1980. Πήγε στο Νο 1 της Μεγ. Βρετανίας λίγο μετά το θάνατό του, τον Φεβρουάριο του 1981, παίρνοντας τη θέση του "Imagine", της άλλης κλασική επιτυχίας του John Lennon.


2. Bob Marley - "No Woman, No Cry"
Μια από τις μεγάλες επιτυχίες του Τζαμαϊκανού καλλιτέχνη, το "No woman, no cry" κυκλοφόρησε αρχικά το 1974. Έγινε περισσότερο γνωστό από την κυκλοφορία της ζωντανής του ηχογράφησης, το 1975, όταν ανέβηκε ως το Νο 22 στη Μ. Βρετανία. Το καλοκαίρι του 1981 κάνει την επανεμφάνισή του στο UK chart, πηγαίνοντας ως το Νο 8.


3. Prince - "The Most Beautiful Girl in the World"
Ένα τραγούδι για το "πιο όμορφο κορίτσι στον κόσμο". Κυκλοφόρησε ως single το 1994 και αποτελεί τη μοναδική Νο 1 επιτυχία του Prince στην Αγγλία. Ανέβηκε στη κορυφή του chart και άλλων χωρών, ενώ στις Η.Π.Α έφτασε ως το Νο 3 του Billboard Hot 100 (No 2 στον πίνακα του Billboard Hot R&B/Hip Hop Songs).


4. E.L.O. - "Evil Woman"
Ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια των Electric Light Orchestra. Κυκλοφόρησε στα τέλη του 1975, μέσα από το album "Face the Music", ενώ στις αρχές του 1976 γίνεται top 10 επιτυχία σε Αγγλία και Η.Π.Α. Μεγάλη επιτυχία έγινε και σε άλλες χώρες, όπως η Ιρλανδία, ο Καναδάς, η Γαλλία και η Νέα Ζηλανδία.


5. Urge Overkill - "Girl, You'll be a Woman Soon"
Οι Urge Overkill διασκευάζουν, το 1992, το ομώνυμο τραγούδι του Neil Diamond, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1967. Το 1994 η εκτέλεσή τους περιλαμβάνεται στο soundtrack της ταινίας του Quentin Tarantino, "Pulp Fiction". Ο δρόμος για την επιτυχία ήταν πλέον ανοικτός...








Billy
Επιλογές τραγουδιών: Billy

2 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό αφιέρωμα. Μπράβο στην έμπνευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Γιάννη. Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας. Παρεπιπτόντως, το βίντεο του Prince δεν εμφανίζεται πλέον, κλασικό πρόβλημα με τα video clip του εν λόγω καλλιτέχνη. Θα προσπαθήσω να το διορθώσω αν γίνεται. :)

      Διαγραφή