Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Κλασική γοητεία.

Το 2012 έχει λίγες εβδομάδες που έφυγε και όπως είναι φυσικό οι λίστες για τα best of της χρονιάς είχαν τη τιμητική τους. Βέβαια δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι λίστες για τις ομορφότερες γυναίκες του 2012.
Το Maxim για παράδειγμα στο "2012 Ηot 100" έφερε στη κορυφή τη Bar Rafaeli, μοντέλο από το Ισραήλ. Μια επιλογή με την οποία δύσκολα θα διαφωνήσει κάποιος.
 Bar Rafaeli.
 Από την άλλη το AskMen (uk.askmen.com), στο "Top 99  Women 2012 Edition" προκρίνει στη 1η θέση τη Sofia Vergara, με 2η τη χυμώδη αμερικανίδα Kate Upton.
Sofia Vergara.
Kate Upton.
Η ομορφιά και γοητεία των παραπάνω γυναικών μπορεί να είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός στα μάτια των περισσότερων (και δε θα διαφωνήσω μαζί τους). Από την άλλη δε ξέρουμε ακόμα αν αυτές οι γυναίκες θα αφήσουν το στίγμα τους στο πέρασμα του χρόνου. Αν δηλαδή η ομορφιά τους αποτυπωθεί στο υποσυνείδητο των ανδρών όλων των εποχών, καθιστώντας αυτές ως "αιώνια" γυναικεία σύμβολα.
Μέχρι να αποδειχθεί αυτό όμως, ας δούμε μερικές γυναίκες που το πέτυχαν και σήμερα αποτελούν κλασικά δείγματα ομορφιάς & γοητείας.

BRIGITTE BARDOT.  Δε χρειάζεται να ειπωθούν πολλά για ένα από πλέον κλασικά sex symbols των 50s & 60s. Ούτε θα μπορούσε να υπάρξει πιο επιτυχημένη επιλογή από τη Bardot, ως πρωταγωνίστρια στη ταινία με τίτλο "Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα" (And God Created Woman -1956). Γεννημένη στο Παρίσι, στις 28 Σεπτεμβρίου 1934, έκανε τη πρώτη της εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη το 1952, στη ταινία "Crazy For Love".

ELIZABETH TAYLOR. Η διάσημη αμερικανίδα ηθοποιός γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1932. Αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά "trademarks" της χρυσής εποχής του Hollywood. Έχοντας ξεκινήσει ουσιαστικά τη καριέρα της από τη παιδική της ηλικία (9 ετών εμφανίστηκε σε ταινία για 1η φορά), εξελίχθηκε σε μια από τις σημαντικότερες ηθοποιούς, με συμμετοχή σε μερικές από τις πλέον χαρακτηριστικές ταινίες του αμερικάνικου σινεμά. Θα χρειάζονταν πολλές σελίδες αφιερωμένες στη Liz Taylor για μια πλήρη παρουσίαση. Εκτός των άλλων έμεινε στην ιστορία για τα πανέμορφα μάτια της και για τους οκτώ γάμους που έκανε με εφτά άνδρες (με τον ηθοποιό Richard Burton παντρεύτηκε δύο φορές).

URSULA ANDRESS. Άλλο ένα από τα sex symbols της δεκαετίας του '60 (Ελβετικής καταγωγής).
Έμεινε στην ιστορία ως κορίτσι του Bond (James Bond!)- Sean Connery, στη ταινία Dr. No του 1962. Η σκηνή που βγαίνει από τη θάλασσα φορώντας το λευκό μπικίνι, είναι μια από τις πλέον κλασικές του κινηματογράφου. Γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου του 1936.

FAYE DUNAWAY.  Γεννημένη στις 14 Ιανουαρίου 1941 στη Φλόριντα των ΗΠΑ, αποτελεί μια από τις πιο γοητευτικές παρουσίες του αμερικάνικου σινεμά, με συμμετοχές σε κλασικές ταινίες, όπως το "Bonnie and Clyde" (1967), "Chinatown" (1974), "Three Days of the Condor" (1975), "Eyes of Laura Mars" (1978) κ.α.

MONICA VITTI. Γεννήθηκε στην Ιταλία (Ρώμη) το 1931. Πρωταγωνίστησε σε ταινίες του Michelangelo Antonioni , στις αρχές της δεκαετίας του '60, δίπλα σε ηθοποιούς όπως ο Alain Delon, Marcello Mastroianni, Richard Harris, ενώ συνέχισε σε ταινίες άλλων σκηνοθετών, όπως ο Mario Monicelli, o Luigi Magni κ.α.


CLAUDIA CARDINALE. H Ιταλίδα ηθοποιός με τα εκρηκτικά μάτια, έλαβε μέρος σε έναν διαφωνισμό ομορφιάς στα 17 της χρόνια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την συμμετοχή της σε μικρούς ρόλους στον κινηματογράφο. Οι Ιταλοί παραγωγοί δεν άργησαν να ανακαλύψουν το ταπεραμέντο της Claudia, που σε συνδυασμό με το ταλέντο της, αποτελούσαν εγγύηση για μια λαμπρή πορεία. Σύντομα θα γίνει σταρ διεθνώς συμμετέχοντας στο 8 1/2 του Federico Fellini, στο πλευρό του Marcello Mastroianni. Μια ταινία που θα κερδίσει το βραβείο Oscar καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας το 1963. Χαρακτηριστικός της ρόλος και στο "Once Upon a Time in the West" (1968), ως Jill McBain. 
 
MARILYN MONROE. Το sex symbol- μύθος. Γεννημένη την 1η Ιουνίου 1926, έμελλε να γίνει μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες προσωπικότητες του 20ου αιώνα. Ξεκίνησε τη καριέρα της στα τέλη της δεκαετίας του '40 και μέχρι τον πρόωρο θάνατό της, το 1962, κατάφερε να γίνει το απόλυτο θηλυκό της δεκαετίας του '50, που όμως εξακολουθεί να γοητεύει ακόμα και σήμερα και θα εξακολουθεί και στο μέλλον.

Φυσικά υπάρχουν και αρκετές άλλες γυναίκες που τα ονόματά τους εκφράζουν διαχρονικά την ομορφιά ή τη γοητεία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, η Gina Lollobrigita και η Sophia Loren και οι δύο από την Ιταλία, που μαγνήτιζαν με τη παρουσία τους στη μεγάλη οθόνη στις δεκαετίες του '50 & '60. Επίσης η Mylene Demongeot, ηθοποιός από τη Γαλλία, ενώ φυσικά θα ήταν λάθος να μην αναφερθούν ονόματα όπως η Betty Grable, αμερικανίδα ηθοποιός που έλαμψε κυρίως στη δεκαετία του '40. Μερικά από τα "παρατσούκλια" που της είχαν δώσει ήταν "The girl with the million dollar legs" & "Τhe darling of the forties".
Mylene Demongeot

Άλλος ένας ξανθός πειρασμός, αυτή τη φορά από την Αγγλία, ήταν η ηθοποιός Diana Dors (ή αλλιώς η "Βρετανίδα Merilyn Monroe"). H Diana είχε παρακολουθήσει μαθήματα στο The London Academy of Music and Dramatic Arts (και κατά την άποψη ορισμένων, μπορούσε να παίξει καλύτερα από τη Monroe!). Eίχε γεννηθεί στις 23 Οκτωβρίου 1931, στο Swindon και γι'αυτό τη φωνάζανε και "Σειρήνα του Swindon".
Diana Dors
Το ίδιο, περίπου, τύπο γυναίκας εκπροσωπούσε και η Jane Mansfield, αλλά το αφιέρωμα θα κλείσει, δικαιωματικά, μια από τις πλέον γοητευτικές γυναίκες.... η Ava Gardner.
Η Gardner γεννήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 1922 στη Β. Καρολίνα των ΗΠΑ. Είχε τρείς αποτυχημένους γάμους (με τους Mickey Rooney, Artie Shaw και Frank Sinatra). Υπόγραψε το πρώτο της συμβόλαιο με την εταιρία MGM το 1941 και έμεινε στην εταιρία για 17 χρόνια, μέχρι το 1958. Το 1995 ψηφίστηκε από το περιοδικό EMPIRE ως μια από τις 100 πιο sexy σταρς στην ιστορία του κινηματογράφου. Και φυσικά συνεχίζει να είναι......
Ava Gardner.


Βilly
(photos Billy Files)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου