Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

The Best (92.6) story so far...

Του Γιώργου Ζ. από το e-tetradio.

Ήταν 1η Οκτωβρίου του 2001, όταν από τους 92,7 ξεκίνησε να εκπέμπει ο Best, του ομίλου Λυμπέρη, με πρώτο του τραγούδι, το "(Fuck) Frank Sinatra" της Miss Kittin. Με την ανακατανομή των συχνοτήτων, το 2002, ο Best μετακινείται στην τωρινή του συχνότητα, τους 92,6. Την ίδια χρονιά, το bestradio.gr βραβεύεται ως το site της χρονιάς. Παρά την κερδοφορία του όμως, αντιμετώπισε κατά καιρούς οικονομικά προβλήματα. Ανεξίτηλο στη μνήμη όλων ως γεγονός, η απόφαση του ΕΣΡ το 2005 (που ανεστάλη από το ΣτΕ και εκκρεμεί ακόμα), να κλείσει οριστικά τον Best 92.6, λόγω της "αθυροστομίας" του Γρηγόρη Ψαριανού.
Τα τελευταία 3 χρόνια τα οικονομικά προβλήματα για τον σταθμό και γενικότερα στον όμιλο Λυμπέρη, εντάθηκαν σε επικίνδυνο βαθμό. Το 2012 εν τέλει, στις 7 Νοεμβρίου, 11 χρόνια μετά την πρώτη εκπομπή του Best, οι εκδόσεις Λυμπέρη κήρυξαν παύση λειτουργίας. Εν μέσω αβεβαιότητας για το μέλλον και των ραδιοφωνικών του σταθμών.
Σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης, σήμερα Παρασκευή γίνονται οι τελευταίες(;) εκπομπές του Best 92.6, καθώς εκεί αλλά και στον VFM 88.3 ξεκινούν από Δευτέρα απεργιακές κινητοποιήσεις.

Το μέλλον του σταθμού, αναμένεται να κριθεί στις επόμενες εβδομάδες ή μήνες.

Από τα μικρόφωνα του Best 92.6 πέρασαν μέχρι τώρα, πάρα πολλοί γνωστοί παραγωγοί, όπως οι: Άννα Αναστασίου, Γιοβάννα Βλασσοπούλου, Νίκος Ζαχαριάδης, Γιώργος Βράτσος, Κώστας Γιαννακίδης, Τάκης Γιαννούτσος, Ιωσηφίνα Γκιόκα, Νίκος Δρογώσης, Εύα Θεοτοκάτου, Γιώργος Καμπούρης, Γιώργος Κυριάκου, Μάχη Λαμάρ, Κλαούντια Μάτολα, Νίκος Μορφέσης, Χριστίνα Μπίθα, Γιώργος Μπίτσικας, Σπύρος Παγιατάκης, Έλενα Παπαβασιλείου, Δημήτρης Παπασπυρόπουλος, Μαρία Παπιδάκη, Μαρία Πετρίδη, Γιώργος Σεράγος, Αφροδίτη Σημίτη, Εύη Σιδηροπούλου, Κάτια Στρατηγοπούλου, Κλεοπάτρα Φυντανίδου, Άννα Μαρία Χαροκόπου, Αλέξανδρος Χριστόπουλος, Γρηγόρης Ψαριανός, Γρηγόρης Σαμουρκάσογλου, Νίκος Μουρατίδης, Θοδωρής Βαμβακάρης, Χριστόφορος Ζαραλίκος, Βαγγέλης Περρής και Γιώργος Μητσικώστας...

lifo.gr
..











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου