Σελίδες

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Οι Αμπελόκηποι στο facebook


Τα τελευταία χρόνια συμμετέχω -όσο μπορώ- σε αρκετές αξιόλογες ομάδες στο facebook, που αφορούν την παλιά Αθήνα αλλά και την παλιά Ελλάδα. 
Πριν αρκετό καιρό, κάνοντας μια έρευνα σχετικά με ομάδες που ασχολούνται με συγκεκριμένες περιοχές των Αθηνών, διαπίστωσα με έκπληξη ότι δεν υπήρχε κάποια που να αφορά τους Αμπελοκήπους (τουλάχιστον όχι αποσπασματικά).  
Σκέφτηκα, λοιπόν, να δημιουργήσω εγώ μια ομάδα που να ασχολείται με τη περιοχή των Αμπελοκήπων στην Αθήνα. 
Σταδιακά, η ομάδα αυτή προσέλκυσε αρκετούς φίλους και τα μέλη της σήμερα ξεπερνάνε τα 3.800. 
Αναμνήσεις από παλιούς κατοίκους, ενημέρωση για τα δρώμενα στη περιοχή και, βέβαια, φωτογραφίες από το χτες και το σήμερα. 
Αρκετό ανέκδοτο υλικό έχει δημοσιευτεί εκεί, χάρη στη συνεισφορά μελών της ομάδας. Εδώ, θα παραθέσω ένα μικρό δείγμα από εικόνες που μας ταξιδεύουν στο παρελθόν των Αμπελοκήπων.και προέρχεται αποκλειστικά από το "ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΑΘΗΝΑ" στο fb.

O Πύργος Αθηνών στη συμβολή των λεωφόρων Βασ. Σοφίας & Μεσογείων, 
τη δεκαετία του '70 [1]

Η Λεωφόρος Κηφισίας στο ύψος του Ερυθρού Σταυρού, το 1970. Αριστερά η οδός Πανόρμου. [1]


Λεωφορείο επί της Κηφισίας, στο ρεύμα ανόδου, λίγο μετά τη Λεωφ. Αλεξάνδρας, στις αρχές της δεκαετίας του '80. [1]


Η Λεωφόρος Αλεξάνδρας, στη συμβολή με τη Κηφισίας και τη Βασ. Σοφίας, γύρω στα μέσα της δεκαετίας του '70. (φωτογραφία: Σάββας Καραβασίλης)


 Οι προσφυγικές πολυκατοικίες της λεωφ. Αλεξάνδρας τη δεκαετία του '30. Κατασκευάστηκαν τη περίοδο 1933-1935 σε σχέδια των αρχιτεκτόνων Κίμωνα Λάσκαρι (1905-1978) και Δημήτριου Κυριακού (1881-1971), Πρόκειται για ένα συγκρότημα 8 κτιρίων, 228 διαμερισμάτων. [2]


Η Αμερικάνικη Πρεσβεία λίγο πριν την αποπεράτωσή της, γύρω στο 1961. [2]



Το λεωφορείο "521" επί της Κηφισίας, τη δεκαετία του '80. Στο βάθος διακρίνεται η οδός Λαρίσης και το κατάστημα ειδών σπιτιού, "Εισαγωγική Κρυστάλλων". [3


Εγκαίνια της μικρής τριγωνικής πλατείας, επί των οδών Χατζηκωνσταντή, Πάγκα και Λάκωνος, στους Άνω Αμπελοκήπους, το 1976. Οι πολυκατοικίες στα αριστερά, μόλις έχουν ανεγερθεί. [4]


Η Κηφισίας στο ύψος του Ερυθρού Σταυρού στις αρχές της δεκαετίας του '60 (όχι 1959, όπως λανθασμένα αναφέρεται στη φωτογραφία).. [5]


Η Λεωφόρος Βασ. Σοφίας στο ύψος της Πλατείας Μαβίλη, λίγο πριν την πρεσβεία των Η.Π.Α, το 1963 [6]




Οι πιο πάνω φωτογραφίες έχουν αναρτηθεί από τα μέλη: 
  • Χρήστο Μπερούκα [1]
  • Κυριάκο Γκλεζάκο [2]
  • Νίκο Βαγενά [3]
  • Στέλιο Παπαδάκη [4]

και από τους διαχειριστές: 
  • Μάρω Μπουρδάκου [5]    
  • Billy [6]  





Billy

Πηγή: ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΑΘΗΝΑ (facebook - κλειστή ομάδα)



Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

25η Μαρτίου 1945

5 Μαρτίου 1945: Στιγμιότυπα από την πρώτη παρέλαση στην Αθήνα ύστερα από την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Γερμανούς.
Φωτογραφίες: Παύλος Μυλωνάς - Αρχεία Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής
25 March 1945: Moments taken from the first military parade in Athens following the liberation of Greece from the Germans.
Photos: Pavlos Mylonas - Neohellenic Architecture Archives





Παπαφλέσσας (ταινία - 1971)

Μια κινηματογραφική υπερπαραγωγή, για τα ελληνικά δεδομένα της εποχής από την "Καραγιάννης-Καρατζόπουλος Α.Ε.", την "Finos Film" και τον Τζείμς Πάρις.  
Σύμφωνα με την ίδια την Finos Film η ταινία κόστισε 12.000.000 δραχμές. 
Πολλά μεγάλα ονόματα παίρνουν μέρος σε αυτή, με πρώταγωνιστή τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ στον ρόλο του Παπαφλέσσα (Γρηγορίου Δίκαιου-Φλέσσα). 
Μαζί του οι, Αλέκος Αλεξανδράκης, Άγγελος Αντωνόπουλος, Κάτια Δανδουλάκη, Λαυρέντης Διανέλλος, Γιάννης Κατράνης, Σταύρος Ξενίδης, Θόδωρος Μορίδης, Στέφανος Στρατηγός, Δημήτρης Ιωακειμίδης, Δημήτρης Μπισλάνης, Γιώργος Μοσχίδης, Γρηγόρης Βαφιάς, Νατάσα Αποστόλου, Μάκης Ρευματάς, Χρήστος Καλαβρούζος, Χρήστος Πολίτης, Βασίλης Μητσάκης, Φερνάντο Σάντσο, Γιώργοςς Οικονόμου, Γιώργος Κυρίτσης κ.α.
Μια από τις πλέον χαρακτηριστικές ταινίες σχετικά με τον αγώνα του ΄21.
Το σενάριο είναι του Πάνου Κοντέλλη και η σκηνοθεσία του Ερρίκου Ανδρέου.
Έκοψε 297.817 εισιτήρια και ήρθε στην 10η θέση, ανάμεσα σε 90 ταινίες τη σαιζόν 1971-1972.




Billy
(photo: Finos Film)

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Αμφιβολίες (1964)


Η ταινία "Αμφιβολίες" είναι ένα αστυνομικό θρίλερ του 1964, σε παραγωγή της εταιρίας "Αφοί Ρουσσόπουλοι-Γ. Λαζαρίδης-Δ. Σαρρής-Κ. Ψαρράς".
Το σενάριο είναι του Γιάννη Μαρή και του Γρηγόρη Γρηγορίου και η σκηνοθεσία του Γρηγόρη Γρηγορίου.
Βασίζεται στο μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή, "Το κόκκινο βάζο".

Υπόθεση: Ο Αντώνης προσπαθεί να τρελλάνει τη πλούσια γυναίκα του, Λένα, χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κλονιστούν τα νεύρα της. Σύμμαχοι στα σχέδια του είναι ο σωφέρ της οικογένειας και η ερωμένη του. Σκοπός του είναι να βάλει στο χέρι τη περιουσία της.  Ο Αντώνης φτάνει στο σημείο να σκηνοθετήσει το θάνατό του. Μάλιστα κάνει τη γυναίκα του να νομίζει ότι εκείνη ευθύνεται για το συμβάν.
Όμως, θα μπει στη μέση ο Γιάννης Σιγανός, ένας δημοσιογράφος και παλιό φλερτ της Λένας και θα προσπαθήσει να τη βοηθήσει. Στο παιχνίδι θα προστεθεί ο αστυνόμος Μπέκας και o δαιμόνιος βοηθός του.
Παρόλα αυτά η Λένα εξακολουθεί να δέχεται μυστηριώδη τηλεφωνήματα που τη κάνουν να τρομάζει περισσότερο.
Ενώ ο Γιάννης και ο Μπέκας γνωρίζουν ότι στη πραγματικότητα ο άντρας της δεν έχει σκοτωθεί, σύντομα θα βρεθεί πράγματι νεκρός από δολοφονία. Απάνω του, βρέθηκαν δύο εισιτήρια για την Αργεντινή. Τα πράγματα περιπλέκονται, ενώ νεκρός θα βρεθεί και ο σωφέρ. Όμως η λύση στα μυστήρια δεν είναι μακρυά και ο ένοχος θα αποκαλυφθεί.

Παίζουν: Νίκος Κούρκουλος, Βιβέτα Τσιούνη, Πάρις Αλεξάντερ,Καίτη Παπανίκα, Βύρων Πάλλης, Λιάκος Χριστογιαννόπουλος, Μάκης Ρευματάς, Γιώργος Βρασιβανόπουλος, Ελένη Ανουσάκη, Ντόρα Βολανάκη, Αλέκος Ουδινώτης, Άννυ Πασπάτη.


Ο Νίκος Κούρκουλος και ο Μάκης Ρευματάς σε σκηνή της ταινίας.


Ενδιαφέρουσα ταινία, με καλές ερμηνίες από όλους τους συντελεστές. Εξαιρετικός ο Νίκος Κούρκουλος. Ευχάριστη έκπληξη η Ελένη Ανουσάκη.
Η ταινία έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 7 Δεκεμβρίου 1964, με τον χαρακτηρισμό "Ακατάλληλον".
Έκοψε 209.225 εισιτήρια και ήρθε στην 23η θέση, ανάμεσα σε 93 ταινίες τη σαιζόν 1964-1965.

Η Ελένη Ανουσάκη στις "Αμφιβολίες"




Billy
(photos/screenshots: Billy)

5+1 τραγούδια για το χρήμα

Η αγάπη και ο έρωτας μπορεί να είναι το δημοφιλέστερο θέμα, όσον αφορά τη μουσική, όμως το χρήμα δεν αποκλείεται να ακολουθεί με μικρή διαφορά. Δεκάδες τραγούδια έχουν κυκλοφορήσει σχετικά με αυτό. Καλλιτέχνες απ'όλες τις εποχές και από όλα τα μουσικά ρεύματα έχουν τραγουδήσει για τα χρήματα και τα πλούτη (ή τη φτώχεια). Η λίστα είναι μεγάλη, όμως ακουλουθούν μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα

1. Dire Straits: "Money For Nothing"
Ένα από τα trademarks του βρετανικού συγκροτήματος, το "Money for nothing" αποτέλεσε μια μεγάλη εμπορική επιτυχία σε Ευρώπη (UK - No4) και Η.Π.Α (Νο1). Κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 1985. Εκτός από τους στίχους, χαρακτηριστικό είναι και το video clip στο οποίο γίνεται χρήση animation από ηλεκτρονικό υπολογιστή, πράγμα πρωτοποριακό για την εποχή εκείνη. 
Το "Money for nothing" περιλαμβάνεται στο album "Brothers in Arms".


2. ABBA: "Money, Money, Money"
Ο τίτλος δεν θα μπορούσε να είναι σαφέστερος. Το όνειρο απόκτησης χρημάτων και της άνετης ζωής. "Always sunny in the rich man's world" και βέβαια, οι Σουηδοί Abba  το ήξεραν από πρώτο χέρι, εφόσον αποτελούσαν ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της εποχής τους. Δεν είναι, λοιπόν έκπληξη το γεγονός, ότι το συγκεκριμένο τραγούδι αποτέλεσε μεγάλη εμπορική επιτυχία παγκοσμίως. Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 1976.


3. Donna Summer: "She Works Hard for the Money"
To "She works hard for the money" κυκλοφόρησε τον Μάιο του 1983 και αποτέλεσε μία από τις χαρακτηριστικές επιτυχίες της Donna Summer. Αναφέρεται στην ιστορία μιας γυναίκας που εργάζεται σκληρά για τα χρήματά της. Υπήρξε ένα από τα πρώτα τραγούδια μαύρου καλλιτέχνη, που είχε συχνή προβολή στο MTV.


4. Pink Floyd: "Money"
Ωδή στο χρήμα ή υπενθύμιση για το πόσο κακό μπορεί αυτό να φέρει; Το σίγουρο είναι ότι το album "Dark Side of the Moon" (1973), απέφερε αρκετά χρήματα στους Pink Floyd. Το "Money" ήταν το πρώτο κομμάτι της δεύτερης πλευράς του LP και, ως single, αποτέλεσε τη πρώτη επιτυχία του βρετανικού συγκροτήματος στις Η.Π.Α.  


5. Simply Red: "Money's Too Tight (To Mention)
Το "Money's Too Tight" ήταν το πρώτο single του βρετανικού συγκροτήματος. Κυκλοφόρησε και έγινε επιτυχία από τους Simply Red το 1985 (UK - No13), όμως η αυθεντική εκτέλεση ανήκει στους Valentine Brothers, πίσω στο 1982.  Η ιστορία αφορά κάποιον που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες. 


6. Eric B. & Rakim: "Paid in Full"
 Το 1987 κυκλοφόρησε το album "Paid in Full" από τους Νεοϋορκέζους Eric B. & Rakim. To ομώνυμο κομμάτι αποτέλεσε το 5ο single μέσα από αυτό και είναι βασισμένο πάνω στο ρυθμό της soul επιτυχίας "Don't Look Any Further" του Dennis Edwards (1984), Το χρήμα και πως να το αποκτήσεις, ο τίτλος του τραγουδιού έγινε πραγματικότητα για το duo της ραπ, μετά την επιτυχία που γνώρισε χάρη στο remix των Coldcut, βρετανών παραγωγών και dj (UK - No15).  





Billy
(επιλογή τραγουδιών - Billy)





Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Οι ακροαματικότητες του Φεβρουαρίου

Έντονη πολιτικά η προηγούμενη περίοδος, αποτυπώνεται αυτό στις... επιδόσεις του Real FM που αυξάνει διαρκώς τα ποσοστά του! 
Η διαφορά του από το αμέσως επόμενο ραδιόφωνο, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Bari-Focus, φτάνει στο 5,9%. Εντυπωσιακό, θα λέγαμε. 

1Real15,3%
2Μελωδία9,2%
3ΣΚΑΪ8,7%
4DeeJay8,6%
5Δίεση7,3%
6Ρυθμός7%
7Sfera6,8%
8Rock FM6,7%
9Red6,6%
10Derti6,4%

11Kiss6%
12Λάμψη6%
13Easy5,9%
14Pepper5,4%
15Δρόμος5,3%
16Music5,2%
17Εν Λευκώ4,9%
18Galaxy4,6%
19Μέντα4,3%
20Love4,1%
21Βήμα4%
22Mad3,7%
23Hit3,3%
24Up Radio3,2%
25Στο Κόκκινο3,2%
26Παραπολιτικά2,8%
27Sport242,5%
28Nitro2,1%

Άλλοι σταθμοί12,6%
Δεν θυμάμαι σταθμό15,5%
Εκτός μετρήσεων ο Σπορ FM, λόγω μετονομασίας από NovaΣΠΟΡ FM.


Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ο Βασίλης Διαμαντόπουλος για το ξεκίνημά του

O ηθοποιός Βασίλης Διαμαντόπουλος (15/11/1920 - 5/5/1999) είχε αναφέρει για το ξεκίνημά του σε μια συνέντευξη, το 1960...
"Δεν ήθελα να βγω στο θέατρο. Τότε, παιδί που ήμουνα, δυό καλοί μου φίλοι, από τους οποίους ο Ντίνος ο Δημόπουλος ο σκηνοθέτης, πίστευαν στο ταλέντο μου. Και τι να κάνω... έδωσα εξετάσεις στην Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. 
Και... απερρίφθην παμψηφεί, μετά πολλών επαίνων, όπως λέγει ο Σουρής".
.................

"Μετά πήγα στην σχολή του Κουν, την οποία έβγαλα το 1941. Η πρώτη-πρώτη μου εμφάνιση ήταν ερασιτεχνική, στο Α' Γυμνάσιο του Πειραιώς. Η δεύτερη ερασιτεχνοεπαγγελματική, στον "Πειραϊκό Σύνδεσμο" το 1937, με κάτι γερμανικά μονόπρακτα. 
Η πρώτη μου επαγγελματική έγινε το 1942, στο τότε θέατρο Αλίκης, με την "Αγριόπαπια" του Ίψεν. Έπαιξα τον ρόλο του Γιάλμαρ"





Billy

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Πωλήσεις αυτοκινήτων Φεβρουάριος 2015

Ανοδικά κινήθηκε η αγορά αυτοκινήτου τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας αύξηση 12.4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι. Συγκεκριμένα, ταξινομήθηκαν 4.894 νέα επιβατικά αυτοκίνητα, έναντι 4.355 τον Φεβρουάριο του 2014.
Στο πρώτο δίμηνο του έτους, οι πωλήσεις βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με πέρσι, με συνολικά 10.742 μονάδες (Ιαν.-Φεβ. 2014: 10.736 μονάδες)
Σαφές προβάδισμα τον Φεβρουάριο είχε η Toyota, κατακτώντας μερίδιο 13.3%, με 649 μονάδες.
Στη 2η θέση βρέθηκε η Nissan (από 4η τον Ιανουάριο) αφήνοντας πίσω τις Opel & VW.
H Peugeot συνέχισε να διατηρεί τη δυναμική της, καταλαμβάνοντας την 5η θέση των πωλήσεων, κυρίως χάρη στην επίδοση του μικρού "208".
Εξαιρετική συνεχίζει να είναι και η πορεία της Mercedes (9η), αλλά θετικό πρόσημο κατέγραψαν και οι υπόλοιπες premium εταιρίες (Audi, BMW, Volvo).
Αναλυτικότερα, οι 10 πρώτες σε πωλήσεις εταιρίες ήταν η εξής:
Πωλήσεις αυτοκινήτων Φεβρουάριος 2015
Α/Α
ΕΤΑΙΡΙΑ
ΠΩΛΗΣΕΙΣ
%
1
TOYOTA
649
13.3
2
NISSAN
531
10.9
3
VOLKSWAGEN
428
8.7
4
OPEL
394
8.1
5
PEUGEOT
309
6.3
6
FORD
268
5.5
7
CITROEN
244
5.0
8
FIAT
230
4.7
9
MERCEDES
212
4.3
10
HYUNDAI
191
3.9

Δημοφιλέστερο μοντέλο αναδείχθηκε το Toyota Yaris (όπως και τον Ιανουάριο) με 383 πωλήσεις. Το μικρό ιαπωνικό οδηγεί τη κούρσα, έχοντας ξεφύγει από τον ανταγωνισμό, με 877 συνολικά μονάδες στο δίμηνο, έναντι "μόλις" 495 του Corsa, που έρχεται 2ο στις συνολικές πωλήσεις του έτους (Νο2 και τον Φεβρουάριο).
Τα 10 πρώτα σε πωλήσεις μοντέλα  
Φεβρουάριος 2015

Μοντέλο
Πωλήσεις
1
Toyota Yaris
383
2
Opel Corsa
231
3
Volkswagen Polo
220
4
Nissan  Micra
217
5
Peugeot 208
203
6
Ford Fiesta
175
7
Τoyota Auris
145
8
Nissan Qashqai
144
9
Fiat Panda
143
10
Volvo V40
122
Πρώτο σε πωλήσεις τον Φεβρουάριο, το Τoyota Yaris έχει σαφές προβάδισμα από τον ανταγωνισμό.


H Nissan ήρθε στη 2η θέση των πωλήσεων, με τα Micra (φωτό) και Qashqai μέσα στα 10 δημοφιλέστερα μοντέλα (4ο & 8ο αντίστοιχα).


Όπως ήταν αναμενόμενο, η μικρή κατηγορία (Β segment) είναι η δημοφιλέστερη με συνολικα 4.884 πωλήσεις στο δίμηνο (2.213 τον Φεβρουάριο).
Ακολουθεί η κατηγορία των μικρομεσαίων (C segment) με συνολικά 3.094 πωλήσεις, εκ των οποίων οι 1.430 τον Φεβρουάριο.
Η κατηγορία Α, των αυτοκινήτων πόλης έχει διαθέσει 1.186 αυτοκίνητα στο δίμηνο, με τα 520 από αυτά τον Φεβρουάριο.







Billy
Στοιχεία: ΣΕΑΑ






Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Τα κορίτσια των τσιγάρων

Πριν από το ξέσπασμα του πολέμου το 1940, στην Ελλάδα υπήρχαν δεκάδες καπνοβιομηχανίες. Τα τσιγάρα που κυκλοφόρησαν κατά διαστήματα στη χώρα μας εκείνη τη περίοδο, συνθέτουν έναν μεγάλο αριθμό εμπορικών ονομασιών, ξεχασμένων σήμερα.
Γύρω στα μέσα της δεκαετίας του 1910 κάνουν την εμφάνισή τους οι κάρτες τσιγάρων, μια πρακτική που ήρθε από το εξωτερικό. Η διάθεσή τους θα διακοπεί με  τον 2ο παγόσμιο πόλεμο, λόγω έλλειψης χαρτιού.
 Έτσι, μέσα στα πακέτα των τσιγάρων μπορούσε να βρει κανείς κάρτες που απεικόνιζαν διάφορα θέματα. Από τοπία και ήρωες έως αρχαία μνημεία και βασιλείς.
Όμως κατά τη δεκαετία του '20 εκδόθηκαν και κυκλοφόρησαν κάρτες με πιο τολμηρά θέματα. Ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά έδωσε η καπνοβιομηχανία (Ιωάννη) Μέξη, μετά τα μέσα της δεκαετίας, πιθανότατα από το 1927.
Φωτογραφίες γυμνών (ή ημίγυμνων) μοντέλων που έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό από το κοινό, παρά τον συντηρητισμό που επικρατούσε στην ελληνική κοινωνία εκείνη την εποχή.
  Γυναίκες (καπνίζουσες ή μη) σε τολμηρές πόζες , συνόδευαν τα πακέτα των τσιγάρων Ι. Μέξη, κατά τη δεκαετία του 1920.




Billy.
photos αρχείο bill files

Άνθρωποι και οχήματα στην Ελλάδα του χτες.

Ρόδος 1975. Εργασίες σε φορτηγό μάρκας Mercedes  [photo by Chaim Revier]

Aίγινα 1977. Ο αμαξάς. [photo by Reinhard Clasen]

Στρατιωτικό όχημα κατά τη διάρκεια παρέλασης στο Νευροκόπι, το 1956.

Χανιά 1954. Άνδρας ποζάρει δίπλα σε΄αμερικάνικο αυτοκίνητο, μάρκας Pontiac.

Χαμογελαστός νεαρός πάνω σε Vespa. Ανάβυσσος (Αττική) δεκαετία '50.

Αθήνα  καλοκαίρι 1977. Κόσμος σε τρόλλευ υπομένει την κίνηση του κέντρου. 
[photo by Paul Gabel]

Ρόδος 1964. Ανάμνηση από διακοπές , πάνω στο σκούτερ.  

Eλλάδα, δεκαετία '50 (άγνωστη τοποθεσία). Οικογενειακή φωτογραφία με το αυτοκίνητο. 

Τρίπολη , Πλατεία Αγίου Βασιλείου, δεκαετία του '50. Οι αμαξάδες με τα μόνιππα περιμένουν πελάτη, ενώ στο βάθος φαίνονται αμερικάνικα ταξί.

Aθήνα, Ομόνοια, 1949. Κόσμος έχει συγκεντρωθεί με αφορμή τη παρουσίαση τρακτέρ της Ford. Διακρίνεται, μεταξύ άλλων, το φαρμακείο του Μπακάκου.

Λάρισα, δεκαετία του '20. Άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, ποζάρουν με όχημα της υπηρεσίας.

Αποβίβαση τουριστών από λεωφορεία,στο λιμάνι της Πάρου, το 1987. 
[photo by Jean-Pierre Menicucci]




Billy
photos: αρχείο Bill Files