Σελίδες

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ανέκδοτα αρχαίων Ελλήνων.

Είπε κάποιος στον Αρίστιππο ότι η Λαΐδα δεν τον αγαπά, αλλά προσποιείται ότι τον αγαπά. Ο Αρίστιππος απάντησε:
«Ούτε το κρασί ή το ψάρι με αγαπούν, εγώ όμως τα απολαμβάνω».


Είπε κάποιος στον Διογένη:
«Οι συμπολίτες σου σε καταδίκασαν σε εξορία».
Και ο φιλόσοφος απάντησε:
«Κι εγώ τους καταδίκασα να μένουν στον τόπο τους».


Παρακινούσαν το Φίλιππο της Μακεδονίας να εξορίσει κάποιον που τον κακολογούσε. Ο Φίλιππος απάντησε:
«Δεν είστε καλά! Θέλετε να τον στείλω να με κατηγορεί και σ’άλλα μέρη;»


Πληροφορήθηκε ο Αριστοτέλης από κάποιον ότι μερικοί τον έβριζαν. Ο φιλόσοφος απάντησε: «Καθόλου δεν με νοιάζει. Όταν είμαι απών, δέχομαι  ακόμα και να με μαστιγώνουν».

Ένας φαλακρός έβριζε τον Διογένη. Ο φιλόσοφος γύρισε και του είπε:
«Δεν σου ανταποδίδω τις βρισιές, αλλά θα ήθελα να πω ένα «μπράβο» στις  τρίχες σου, γιατί απαλλάχτηκαν από ένα κακορίζικο κεφάλι».


Επαινούσαν μερικοί μπροστά στον Άγη τους Ηλείους, γιατί ήταν πολύ  δίκαιοι κριτές στους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο Άγης ρώτησε με απορία: 
-
«Και είναι τόσο σπουδαίο το ότι οι Ηλείοι μια φορά στα τέσσερα χρόνια γίνονται δίκαιοι;»

Ο Διδύμων, οφθαλμίατρος της εποχής εξετάζει το μάτι μιάς κοπέλας. Ο  Διογένης τον βλέπει. Ξέρει ο Διογένης ότι ο Διδύμων είναι τύπος ερωτίλος, κοινώς γυναικάς. Και του λέγει «Πρόσεξε Διδύμωνα, μήπως εξετάζοντας τον οφθαλμό, φθείρεις την κόρην»

Ένας πατέρας ζήτησε από τον Αρίστιππο να διδάξει τον γιο του. Ο φιλόσοφος ζήτησε αμοιβή 500 δραχμές. Ο πατέρας θεώρησε υπερβολικό το ποσό.
-«Με τόσαχρήματα», είπε, «θα μπορούσα να αγοράσω ένα ζώο».
-«Αγόρασε», είπε ο Αρίστιππος, «κι έτσι θα έχεις δύο».


Ρώτησε κάποιος τον Ανάχαρση ποια πλοία θεωρεί πιο ασφαλή. Εκείνος απάντησε:
«Τα τραβηγμένα στη στεριά».


Ρωτήθηκε ο Σιμωνίδης;
«Τι είναι πιο απαραίτητο, ο πλούτος ή η σοφία;».
Ο Σιμωνίδης απάντησε:
«Δεν ξέρω. Ωστόσο βλέπω τους σοφούς να συχνάζουν στις θύρες των πλουσίων».
 (κι όχι το αντίθετο)

Ένας φλύαρος κουρέας ρώτησε τον Αρχέλαο, βασιλιά της Μακεδονιάς:
«Πώς θέλεις να σε κουρέψω;».
Ο Αρχέλαος απάντησε:
«Σιωπηλός!».

(πηγή: Αρχαία Ελλληνικά Ανέκδοτα - Εκδόσες Σαββάλα)

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Oι γυναίκες του Cabaret 1900s-1930s.

Παριζιάνα χορεύτρια του Καν-Καν. 1895. (Photo by Hulton Archive/Getty Images)

Η αρτίστα του cabaret, Blanche Vaudon. Περίπου 1898. (Photo by Rischgitz/Getty Images)

Αρτίστα του cabaret από το Παρίσι. 1900 (Photo by Henry Guttmann/Getty Images).

Χορεύτρια του cabaret με εντυπωσιακή ενδυμασία-πεταλούδα στο Folies Bergere, περίπου το 1910. (Photo by General Photographic Agency/Getty Images)

Η Mistinguett (κατά κόσμον Jeanne-Marie Bourgeois, 1873-1956), τραγουδίστρια και χορεύτρια στο Folies Bergeres στο Παρίσι. (Photo by General Photographic Agency/Getty Images).

Ο Leslie Henson σερβίρει παγωτό στην Dorothy Dickson του cabaret Folies στο Daily Express Women's Excibition στο Olympia του Λονδίνου, τον Απρίλιο του 1923. (Photo by Central Press/Getty Images).

Το κοινό παρακολουθεί το μεγάλο φινάλε της πρώτης απογευματινής παράστασης cabaret στη Βρετανία, που έγινε στο Princes Restaurant, τον Δεκέμβριο του 1924. (Photo by Topical Press Agency/Getty Images).

Η Mira Devi, Ινδή χορεύτρια με ένδυμα για ένα σόου. Περίπου 1925.  (Photo by General Photographic Agency/Getty Images)

Άνθρωποι στην είσοδο ενός cabaret στη Γερμανία, γύρω στο 1925. (Photo by Hulton Archive/Getty Images)

Μπαλαρίνες στη σειρά. Από το σόου του cabaret στο Piccadilly Hotel του Λονδίνου, γύρω στο 1925.  (Photo by General Photographic Agency/Getty Images). 

Mademoiselle Melsass. Ρωσίδα χορεύτρια του Folies Bergere στο Παρίσι, στα παρασκήνια πριν τη παράσταση. Περίπου 1925. (Photo by James Abbe/General Photographic Agency/Getty Images).

Η διάσημη χορεύτρια από τη Ρωσία, Natacha Nattova σε παράσταση του Piccadilly Hotel. Περίπου 1925. (Photo by William Davis/General Photographic Agency/Getty Images)

Mερικά από τα αρχικά μέλη των "κοριτσιών του Hoffman" που εμφανίζονταν στο "Shake Your Feet". Aπό αριστερά: Dorothy Ellis, Toots Gregory, Claire De Figaniere, Billy Sloane, Louise Blackburn. 1925. (Photo by Sasha/Getty Images)

H Greta Nissen (1906-1988), πρωταγωνίστρια από τη Νορβηγία, όπως εμφανιζόταν στο "The Wanderer", περίπου το 1925. (Photo by General Photographic Agency/Getty Images). 

Δύο νεαρές κοπέλες που δίνουν παράσταση σε cabaret του Piccadilly Hotel, παίρνουν πόζα. Περ. 1925.  
 (Photo by Hulton Archive/Getty Images)

Η χορεύτρια Edmonde Guydens που χόρευε στο Moulin Rouge του Παρισιού, με στολή φτιαγμένη από δαντέλα. 3 Φεβρουαρίου 1926.   (Photo by Rahma/Topical Press Agency/Getty Images)

Φαγητό και cabaret σόου, στη σάλα του Palm Beach Cafe στον Τάμεση. 12 Ιουνίου 1926. (Photo by E. Bacon/Topical Press Agency/Getty Images)

Η καλλιτέχνης του cabaret, τραγουδίστρια και ηθοποιός Frances Day με ανάλογη περιβολή και φόντο σκηνικό με ζωγραφισμένους παπαγάλους. 20 Οκτωβρίου 1926. (Photo by Sasha/Getty Images).

Χορεύτριες του θιάσου στο Blue Train cabaret ετοιμάζονται για παράσταση στο Prince of Whales Theatre στο Λονδίνο. 7 Ιουνίου 1927. (Photo by Sasha/Getty Images).

Χορεύτριες του cabaret στο Prince of Whales Theatre. 7 Ιουνίου 1927. (Photo by Sasha/Getty Images).

Tα κορίτσια του Hoffman που εμφανίζονταν στη παράσταση "Shake Your Feet" στο London Hippodrome, εδώ εμφανίζονται να έχουν πάθει ναυτία. 10 Ιουνίου 1927.  (Photo by Sasha/Getty Images).

Ο κ. Andre Charlot κάνει πρόβες στις χορεύτριες για το κομμάτι του cabaret του Grand Ball στο Royal Opera House. Tα έσοδα θα πήγαιναν στο βρεφοκομείο του οποίου πρόεδρος ήταν η Πριγκίπισσα Mary. 18 Νοεμβρίου 1929.  (Photo by Topical Press Agency/Getty Images).

Η Ρωσοαμερικανίδα χορεύτρια του μπαλέτου και του cabaret Kyra Alanova, που εμφανίστηκε στην επιθεώρηση "Wake Up And Dream" στο Pavillion Theatre. 21 Αυγούστου 1929. (Photo by Sasha/Getty Images).

Καν-Καν cabaret στο Piccadilly Hotel (Λονδίνο), γύρω στο 1930. (Photo by Henry Guttmann/Getty Images).

Η αρτίστα του cabaret Mary Barbour υποδύεται το Πνεύμα της Πρωτοχρονιάς στο Grosvenor House στο Λονδίνο, γύρω στο 1930.  (Photo by Hulton Archive/Getty Images)

Μέλη του θιάσου του Empire Cabaret, που εμφανίστηκαν στη παράσταση "Grosvenor Gambols" στο Grosvenor House του Λονδίνου. Περίπου 1930. (Photo by William Davis/General Photographic Agency/Getty Images).

Δύο χορεύτριες του Καν-Καν, γύρω στο 1930. (Photo by General Photographic Agency/Getty Images). 

Ο πιανίστας Jack Harris και η χορεύτρια Vera σε πρόβα για το Dressmaker's Charity Ball. 22 Μαΐου 1930.  (Photo by S. R. Gaiger/Topical Press Agency/Getty Images)

(μεταφρ.-απόδοση: Billy)
























Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Το ανέκδοτο της μεταρρυθμιστικής κυβέρνησης

της Γεωργίας Πανοπούλου

Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την υπόθεση της ΕΡΤ, ακούμε συνεχώς ότι η ΝΔ είναι η μεταρρυθμιστική δύναμη στην κυβέρνηση συνεργασίας. Αφορμή γι αυτό είναι το γεγονός ότι έκλεισε ένας οργανισμός, αλλά κυρίως ότι το κλείσιμο σηματοδοτεί τις πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Κι άλλοι οργανισμοί έχουν κλείσει ή συγχωνευθεί, αλλά δεν έχει απολυθεί κανείς.
Όμως οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι πραγματική, διαρθρωτική μεταρρύθμιση, ιδίως αν δεν είναι ενταγμένες στη λογική ενός συστήματος αξιολόγησης. Το μέγεθος του στενού δημοσίου τομέα στην Ελλάδα δεν είναι μεγάλο σε σχέση με τον πληθυσμό, είναι μεγάλο σε σχέση με τον ενεργό πληθυσμό και σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα. Χρειαζόμαστε εκείνες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ελληνική οικονομία.
Ενώ ο εξορθολογισμός των δομών του Δημοσίου, αλλά και ο περιορισμός του μεγέθους του, είναι απαραίτητοι, γιατί η κοινωνία φορολογείται αγρίως για να συντηρήσει εκατοντάδες άχρηστες, αντιπαραγωγικές, ρουσφετολογικές, δαιδαλώδεις, γραφειοκρατικές και ενίοτε διεφθαρμένες υπηρεσίες, οι απολύσεις από μόνες τους είναι σχεδόν δώρο άδωρο. Είναι δε λογική η απορία όσων λένε ότι, προσθέτοντας μερικές χιλιάδες νέους ανέργους προερχόμενους από το Δημόσιο, απλά θα ενταθεί η ανεργία και η κρίση. Η ανεργία είναι το σημαντικότερο πρόβλημα στην Ελλάδα σήμερα, αλλά η κυβέρνηση σχεδόν αδιαφορεί για το 1,4 εκατ. ανέργους οι οποίοι, μην ξεχνάμε, προέρχονται όλοι αποκλειστικά από τον ιδιωτικό τομέα.
Αν απολυθούν μερικές χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα έχουμε ένα φαινόμενο όπως αυτό στο λιμάνι του Πειραιά (ιδιωτικοποίηση ενός network industry), όπου δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας, έγιναν μεγάλες επενδύσεις, αυξήθηκε η παραγωγικότητα και δημιουργήθηκαν συνέργειες με ιδιώτες (HP) και Δημόσιο (ΟΣΕ). Αντιθέτως, αν αδειοδοτηθεί γρήγορα η εγκατάσταση ενός νέου εργοστασίου της Pirelliστην Πάτρα, θα βρουν εργασία πολλοί άμεσα και έμμεσα και θα παράγουμε στην Ελλάδα ένα προϊόν που θα εξάγεται.
Οι πραγματικές και οι πιο απαραίτητες μεταρρυθμίσεις είναι αυτές που θα επιτρέψουν τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και θα στηρίξουν όσους πλήττονται από τις αλλαγές και τους πιο ευάλωτους στην κοινωνία μας. Σε αυτό το πεδίο όμως, ελάχιστα έχουν γίνει.
Το άνοιγμα πολλών επαγγελμάτων είτε έχει μείνει στα χαρτιά, είτε έχει γίνει με τρόπο που ευνοεί όσους είναι ήδη μέσα - δείτε για παράδειγμα τι συμβαίνει με τα φαρμακεία στην επαρχία.
Οι διαδικασίες αδειοδότησης επιχειρήσεων εξακολουθούν να είναι χρονοβόρες – η περίπτωση των υδροπλάνων είναι ένα παράδειγμα.
Η αγορά ενέργειας παραμένει εν πολλοίς ακόμα κλειστή για χάρη της ΔΕΗ, και οι μεγάλες βιομηχανίες (εργοδότες εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων) κινδυνεύουν να κλείσουν από το υψηλότερο κόστος ενέργειας στην Ευρώπη.
Η δικαιοσύνη αργεί, πολλές φορές και με τις δύο έννοιες του ρήματος – κι έτσι χιλιάδες συμβασιούχοι διατηρούνται στις θέσεις τους για χρόνια μετά τη λήξη των συμβάσεών τους, ενώ ακόμα και επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν απολύονται.
Το φορολογικό σύστημα γίνεται κάθε χρόνο πιο σύνθετο και βαρύ – γιατί όμως ένας ξένος επενδυτής να επιλέξει την Ελλάδα, όταν άλλες ανεπτυγμένες χώρες προσφέρουν σταθερότερο φορολογικό και πολιτικό περιβάλλον και ένα νομικό πλαίσιο και διαδικασίες που διασφαλίζουν τη γρήγορη επίλυση των διαφορών;
Το ασφαλιστικό σύστημα ακόμα διατηρεί προβλέψεις πρόωρης συνταξιοδότησης για ανθρώπους που είναι καθ’ όλα ικανοί να εργαστούν, και εξαγοράς πλασματικών χρόνων εργασίας – δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μανιτάκης μέχρι πρότινος υπεστήριζε ότι η μείωση του Δημοσίου θα γίνει με αυτόν ακριβώς τον τρόπο.
Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Η Ελλάδα για να επιβιώσει πρέπει να αλλάξει, και αυτό προϋποθέτει ότι πολλοί άνθρωποι θα «ξεβολευτούν». Η μέριμνα γι αυτούς πρέπει να είναι προτεραιότητα, με προγράμματα επανακατάρτισης στην εργασία, σε συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα από τον οποίο θα έρθει η ζήτηση, και σοβαρή στήριξη των ανέργων (θυμίζω ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σε μία περίοδο πολύ ηπιότερης κρίσης είχε αυξήσει τη διάρκεια χορήγησης του επιδόματος ανεργίας). Δεν είναι δυνατόν να δίνονται ακόμα και σήμερα συντάξεις σε πεθαμένους, αλλά να μην παρέχεται ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε μακροχρόνια ανέργους. Το κοινωνικό κράτος κατευθύνει τους λίγους πόρους που διαθέτει άτσαλα, χρησιμοποιώντας κυρίως το εισόδημα ως κριτήριο επιλογής των δικαιούχων, ενώ είναι γνωστό ότι η φοροδιαφυγή είναι τόσο μεγάλη που δεν επιτρέπει την σωστή αποτύπωση των πραγματικών εισοδημάτων.
Οι πραγματικές αυτές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αποφέρουν καρπούς μεσοπρόθεσμα, και αυτός, μαζί με τα ιδεολογικά κωλύματα και την εξυπηρέτηση των εκλογικών τους πελατών, είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι κυβερνήσεις τις αποφεύγουν. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη δυσαρέσκεια αυτών που θίγονται όταν κάνει πραγματικές μεταρρυθμιστικές τομές, αλλά κινδυνεύει να μην είναι πλέον κυβέρνηση όταν αποδώσουν οι καρποί. Δυστυχώς, η παρούσα καθυστερεί επικίνδυνα και αυτό δεν δημιουργεί αισιοδοξία για την πραγματική μεταρρυθμιστική της ατζέντα. Ο δημόσιος λόγος έχει εστιάσει στις απολύσεις στο Δημόσιο και στο κλείσιμο ενός οργανισμού βαφτίζοντάς τες μεταρρύθμιση, ενώ στην πραγματικότητα η κυβέρνηση και ειδικά η ΝΔ κάθε άλλο παρά σοβαρή μεταρρυθμιστική διάθεση δείχνουν. 

georgiaendrasi.blogspot.gr

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Το τραμ το τελευταίο.

"Τα τελευταία τραμ των Αθηνών τίθενται από σήμερον εκτός υπηρεσίας και αποσύρονται της κυκλοφορίας. Εις του πλαίσιο του προγράμματος δια τον εκσυγχρονισμόν των συγκοινωνιών της πρωτευούσης, λεωφορεία πρόκειται να τεθούν εις κυκλοφορίαν εις την γραμμήν Ομονοίας-Πετραλώνων, όπου τα δυσκίνητα τροχιοδρομικά οχήματα επροκαλούσαν μεγάλας ανωμαλίας εις την κυκλοφορίαν." 
Ημερομηνία 15 Οκτωβρίου 1960, εφημερίδα "Ελευθερία".
Έτσι γράφτηκε ο επίλογος για τα τραμ στην Αθήνα. Η αρχή είχε γίνει ήδη το 1953, όταν τα τραμ άρχισαν να αντικαθίστανται με τρόλλεϋ, αρχικά στη γραμμή Πατήσια-Αμπελόκηποι.


Billy.
(photo αρχείο Billy Files)

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Πολιτική επικαιρότητα....


Από την ομάδα του fb,  "Παρατηρητήριο Δηλώσεων Τσίπρα - Κανέλλη και λοιπών παρανοικών" . 

Ανέκδοτο....

Τελευταία μέρα των διακοπών για ένα ζευγάρι που είναι στην ρεσεψιόν για να πληρώσει. Του λεει λοιπόν ο ρεσεψιονίστ
- Ολα μαζί, σύνολο 53.000 δρχ. για την διαμονή.
- Α, ωραια γυναίκα πάλι τζάμπα την βγάλαμε, λέει ο άντρας.
- Μην βιάζεστε έχετε ακόμα 30.000 δρχ. για την πισίνα, λέει ο ρεσεψιονίστ.
- Μα εμείς δεν πατήσαμε καν στην πισίνα...
- Δεν μας ενδιαφέρει κύριε, η πισίνα εκει ήτανε, ας πηγαίνατε!
- Τέλος πάντων...
- Επίσης 25.000 δρχ. για το γυμναστήριο.
- Μα εμείς ούτε καν απ' έξω περάσαμε!
- Δεν μας ενδιαφέρει κύριε, εκεί ήταν, ας πηγαίνατε.
- Ας είναι, τι να γίνει ρε γυναίκα.
- Α, και τελος 20.000 δρχ. για το πάρκινγκ.
- Μα εμείς ουτε καν ποδήλατο δεν έχουμε.
- Δεν μας ενδιαφέρει κύριε, εμείς πάντως το είχαμε στην διαθεσή σας.
- Ωραία θα στα πληρώσω όλα αυτά αλλά και εσύ θα μου δώσεις 200.000 δρχ. επειδή πήδηξες  την γυναίκα μου.
- Μα τι λέτε κύριε, εγώ ούτε καν την άγγιξα.
- Α, δεν μας ενδιαφέρει κύριε, εμείς εδώ την είχαμε, ας την πήδαγες!!!.



Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Ξενοδοχεία της Ελλάδας (μέρος 3ο)

Το "Αegeon Beach Hotel" είναι ένα από τα γνωστά ξενοδοχεία στο Σούνιο. Χτισμένο το 1960, βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και κοντά στο ναό του Ποσειδώνα. Είναι 4* και διαθέτει 45 δωμάτια στα οποία περιλαμβάνεται και μια προεδρική σουίτα. Τελευταία φορά ανακαινίστηκε το 2004.
Το "Αegeon Hotel" σε παλιά φωτογραφία. Στο βάθος ο ναός του Ποσειδώνα.

Παραμένουμε στην Αττική για να πάμε στο ξενοδοχείο Metropolitan Chandris επί της Λεωφ. Συγγρού στο Φάληρο. Ανήκει στην αλυσίδα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων του Ομίλου Χανδρή και είναι 5* με 374 δωμάτια. Κατασκευάστηκε το 1977 και ανακαινίστηκε το 2004. 
Το Chandris Hotel περί τα τέλη της δεκαετίας του '70 (πάνω) και σήμερα ως Metropolitan Hotel (κάτω- photo chandris.gr)

Χαρακτηριστική ήταν στην Αθήνα και η παρουσία του Holiday Inn. Κατασκευάστηκε το 1974 επί της οδού Μιχαλακοπούλου. Σήμερα έχοντας ξεφύγει από την αρχική του μορφή, λειτουργεί σαν Crowne Plaza Hotel, όπου μαζί με το Holiday Inn της Αττικής οδού ανήκει στον όμιλο "Moussamas Bros S.A." της "Six Continents Hotels Inc."
To "Holiday Inn" στην αρχική του μορφή σε φωτογραφία της δεκαετίας του '70.


Billy.
(photos αρχείο Billy Files)

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Αποσύρεται η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, ανοίγει ο δρόμος για ανασχηματισμό

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Να αποσυρθούν οι υπουργοί από την κυβέρνηση εισηγήθηκε ο Φώτης Κουβέλης κατά την συνεδρίαση της ΚΟ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ. Με την εισήγηση του προέδρου του κόμματος συντάχθηκε, κατά πληροφορίες, η πλειονότητα των μελών της ΚΟ, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για δικομματική κυβέρνηση και ανασχηματισμό.

Οι υπουργοί της κυβέρνησης που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ είναι ο Αντώνης Ρουπακιώτης (Δικαιοσύνης), ο Αντώνης Μανιτάκης (Διοικητικής Μεταρρύθμισης), η Φωτεινή Σκοπούλη (υφυπουργός Υγείας) και ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου (υφυπουργός Παιδείας).
Επίσης, από τη ΔΗΜΑΡ προέρχονταν έξι γενικοί γραμματείςκαι δύο ειδικοί γραμματείς. Στην συνεδρίαση συζητείται η στάση που θα τηρεί το κόμμα στις κρίσιμες ψηφοφορίες στην Βουλή, με εισήγηση από τον Φώτη Κουβέλη να αποφασίζεται η ψήφος κατά περίπτωση.
Πάντως, στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ δεν λείπουν οι διαφωνίες για την απόφαση απόσυρσης του κόμματος από την κυβέρνηση, ασκώντας κριτική στον Φώτη Κουβέλη.
Παρά το βαρύ κλίμα και τις διαφοροποιήσεις θεωρείται δεδομένη η στήριξη στο πρόσωπο του κ. Κουβέλη.
Μαξίμου και Ιπποκράτους αναμένουν τις τελικές αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Εντός της ημέρας και μετά τις τελικές αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ αναμένεται συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά την οποία εκτιμάται ότι θα συζητηθεί η συμμετοχή στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ενώ πολλά είναι τα σενάρια για το εάν ο κ. Βενιζέλος θα αναλάβει υπουργικά καθήκοντα ή και θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Όπως μετέδωσε το Mega, ο ανασχηματισμός, που δεν θα αφορά μόνο τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, τοποθετείται μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Newsroom ΔΟΛ

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Ξενοδοχεία της Ελλάδας (μέρος 2ο)

Η Ρόδος είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδας και χαρακτηριστικό δείγμα μεγάλης κλίμακας τουριστικής αξιοποίησης στη χώρα μας. Σε αυτό, βέβαια, συνέβαλε και η ανέγερση μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων κατά τη δεκαετία του '70.
Μια από αυτές ήταν και το Rodos Palace Hotel.
Αποτελεί ένα μεγάλο συγκρότημα 5* που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1974. Κατασκευάστηκε σε μια έκταση 120.000 τ.μ. στην Ιαλυσσό με τον κεντρικό πύργο των 18 ορόφων να δεσπόζει στη περιοχή. Το 1977 δημιουργήθηκε εκεί και η μεγαλύτερη εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, ενώ σταδιακά το Rodos Palace επεκτάθηκε με νέες πτέρυγες (συνεδριακές, V.I.P κ.α.) .
Capsis Hotel. Άλλο ένα 5* ξενοδοχείο της Ρόδου. Βρίσκεται και αυτό στη περιοχή της Ιαλυσσού (παραλία Ιξιάς). Με τη χαρακτηριστική αστεροειδή κάτοψη, το 9ώροφο ξενοδοχείο κατασκευάστηκε το 1971 και διαθέτει συνολικά 691 δωμάτια.
H παραμονή μας στη Ρόδο θα ολοκληρωθεί με το Apollo Hotel, στο Φαληράκι, σε μια φωτογραφία από τη δεκαετία του '70.
Το συγκρότημα του Apollo Beach, αποτελείται από δυο όμοια 4ώροφα κτίρια. Κατασκευάστηκε το 1975 και ανακαινίστηκε το 1994. Διαθέτει 310 δωμάτια και, φυσικά, όλες τις απαραίτητες ανέσεις και υποδομές. 
Άλλο ένα νησί με σημαντική τουριστική αξιοποίηση και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες είναι η Κέρκυρα. 
Το Regency Iberostar Beach Hotel (σήμερα Louis Regency) βρίσκεται στη περιοχή Μπενίτσες (ακτή Αγίου Ιωάννη Μελιτειέων) με τη παραλία να απέχει μόλις 20μ.. Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο 4* με 221 δωμάτια. Κατασκευάστηκε το 1976. Παρακάτω, το Regency σε μια φωτογραφία του 1987.
Επιστρέφουμε στο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα με ένα ξενοδοχείο από τη Κω. Το Alexandra Hotel.
Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά του νησιού και διαθέτει 62 δωμάτια και αίθουσα συνεδριάσεων χωρητικότητας 140 ατόμων. 
Το Alexandra Hotel στη Κω, τότε & τώρα.


Billy
(photos αρχείο Billy Files)



Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ξενοδοχεία της Ελλάδας (μέρος 1ο).

Το ξενοδοχείο "Αίγλη" στην Αιδηψό. Κατασκευάστηκε το 1931 και ήταν το πρώτο κτίριο της Αιδηψού με σκελετό από μπετόν. Διαθέτει 58 δωμάτια. Στη πρώτη φωτογραφία εικονίζεται περί το 1940, ενώ στη δεύτερη κατά τη δεκαετία του '60.

Το Vouzas Hotel στους Δελφούς. Το Vouzas είναι 4* και διαθέτει 60 δωμάτια. Σε αυτό το ξενοδοχείο έγινε η γαμήλια δεξίωση της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημ. Παπαμιχαήλ. 
Άλλο ένα ξενοδοχείο στους Δελφούς είναι και το Castalia
Τελείως διαφορετικής φιλοσοφίας σε σχέση με το Vouzas Hotel, διαθέτει 26 δωμάτια και βρίσκεται 250 μ. από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Απάνω, σε φωτογραφία της δεκαετίας του '50.
Στη Χαλκίδα ένα από τα μεγάλα ξενοδοχεία είναι το "ΛΟΥΣΥ". Κατασκευάστηκε το 1955, εκπληρώνοντας το όραμα του Μιχ. Πλατανιώτη για ένα ξενοδοχείο πολυτελείας στη πόλη (αν και η καταγωγή του ήταν από τη Λαμία). 
Το LUCY HOTEL τον Σεπτέμβριο του 1957 (photo Loty Petrovich)

To ξενοδοχείο "Ράδιον" στα Καμμένα Βούρλα. Χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής της δεκαετίας του '30 σε σχέδια του Γερ. Μολφέση (1904-1981). Σήμερα δυστυχώς στέκει εγκαταλλειμένο και αφημένο στη τύχη του. 

To ξενοδοχείο της Μεγάλης Βρετανίας στο Ναύπλιο αποτελεί ένα από τα παλιότερα στην Ελλάδα. Ξεκίνησε να λειτουργεί το 1878. Σήμερα υπάρχει και εξακολουθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του, μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης. 
Το "Grande Bretagne" του Ναυπλίου χτες (πάνω) & σήμερα (κάτω).



Billy.
(photos αρχείο Billy Files)